Fotball

Tidligere TIL-back på vei til Galatasarays overmenn

Patrick Kpozo (20) blir trolig Östersund-spiller innen kort tid.

KLUBBSKIFTE: Patrick Kpozo er på vei til Östersunds FK.
  • Tobias Stein Eilertsen
    iTromsø

Kpozo ble løst tidlig fra utlånsavtalen med TIL, og forlot klubben 18 dager før låneavtalen opprinnelig gikk ut. Dermed ble det med to serie- og tre cupkamper for ghaneseren.

TIL ønsket ikke å benytte seg av opsjonen på å leie ham ut sesongen, men nå ønsker Österunds FK ghaneserens tjenester.

– Det er korrekt at vi fører en samtale med AIK om Kpozo. Vi har fulgt spilleren i lengre tid og vi er interessert i ham, sier ÖFK-formann Daniel Kindberg til SportExpressen.

Les også

TILs sportssjef: – Bakenga er en god spiller

Overrasker i Europa

Ifølge avisen ønsker Österund å kjøpe venstrebacken ut av kontrakten med AIK.

– I slike tider skal man ikke ta noe for gitt og ingenting er klart før det er skrevet under. Men vi fører positive samtaler med AIK og siden får vi se om vi lykkes å ta det til neste nivå, sier Kindberg.

Österunds FK befinner seg i en helt annen posisjon enn TIL. Etter 17 serierunder i Allsvenskan ligger de på en fin 5.-plass med 27 poeng, kun tre poeng bak serietoer Djurgården.

I Europa League-kvaliken har de også virkelig satt seg på kartet. 13. juli tok de en meget sterk 2–0-seier hjemme mot den tyrkiske giganten Galatasaray, men det virkelige sjokket var i returoppgjøret 20. juli, som endte 1–1, og dermed med avansement for den svenske klubben på bekostning av Galatasaray, akkurat som TIL gjorde i 2005.

Les også

De tapte 0–8 for Rosenborg for to år siden. Torsdag utførte de mirakler i Tyrkia.

Spennende høsti møte

I 3. kvalikrunde vant de 1–0 mot Fola Esch fra Luxembourg i hjemmekampen. Returoppgjøret der spilles imorgen. Et resultat der vil ta de til en eventuell play-off-runde. Kpozo vil ikke kunne spille de kampene, men lykkes Österunds FK der også, venter gruppespill i Europa League i stedet for nedrykkskamp med TIL, for ghaneseren på høsten.

Les mer om

  1. Galatasaray
  2. AIK
  3. Tromsø IL