Fotball

Eggen: - Dette varmer hjertet mitt

<p>Nils Arne Eggen er rørt over arrangementet som holdes til minne om sønnen Knut Torbjørn denne helgen.</p>

Fredrikstad 19.09.2005 Knut Torbjørn og Nils Arne Eggen gir ut bok.
  • Ole K. Sagbakken
    Ole K. Sagbakken

— For meg som sto ham så nær, føles det godt. Dette varmer hjertet mitt, sier Eggen til Adresseavisen.

Eggen skal selv på podiet når Knut Torbjørn minnes med et seminar i hans navn fredag, og en fotballkamp på Fredrikstad stadion lørdag.

Eggen, som i programmet omtales som «sjefspumaen» i familien, skal snakke om «mennesket i godfotteorien» i seminaret - som tar for seg nettopp mennesket.

- Legge hendelsen bak oss

— Det handler om de indre drivkreftene vi har for å lete etter våre idealer. Godfoten er jo basert på å få ut det beste i mennesket, sier Eggen - og fortsetter:

- Foredraget handler også om at alt må gå videre. Minnene lever selvsagt, men det er på tide å legge selve hendelsen bak seg.

20. februar gikk Knut Torbjørn Eggen bort, 51 år gammel. Og det er blant annet hans tidligere spillere i FFK-tida, Tor Trondsen og Dagfinn Enerly, som har initiativet for å hedre sin tidligere trener og kamerat. I tillegg til Nils Arne skal blant annet tidligere landslagstrener i håndball, Marit Breivik, snakke om «mennesket i en prestasjonskultur.»

Manager i minnekamp

Lørdag fortsetter minnemarkeringen, når «team Eggen» skal ut i kamp mot dagens RBK-spillere på Fredrikstad stadion. Med trenerlegenden selv som manager for førstnevnte.

- Det blir et lag blant annet bestående av tidligere spillere fra flere klubber, deriblant Rosenborg. Du kan vel si at sjarm betyr like mye som seier i den kampen, smiler Eggen.

Les mer om

  1. Herrelandslaget fotball