Keeperstjernen Buffon benket - var for trist etter VM-fadesen

VM-tapet for Sverige svir fortsatt - hvert fall for to Juventus-veteraner.

Gianluigi Buffon og Italia spiller ikke i neste års VM. Burvokteren fikk spillefri i Juventus' kamp mot Sampdoria søndag.
  • NTB

Det var knyttet store forventninger til søndagens toppoppgjør i Serie A: Juventus (2. plass) mot Sampdoria (6. plass).

Juventus tapte kampen 2–3. med et noe svekket lag. Keeper Gianluigi Buffon (39) og Andrea Barzagli (36) satt på benken i hele kampen.

Årsaken? Begge døyver fortsatt skuffelsen etter Italias VM-kvalik-tap for Sverige.

– Andrea og Gigi har fortsatt ikke kommet over nederlaget. De brukte 15 dager på landslaget, og det var fysisk og mentalt krevende. De var på vei mot sitt sjette strake VM, men mislykkes. Det er selvsagt en enorm skuffelse, sier Juventus-trener Massimiliano Allegri ifølge Aftonbladet.

Les også

Tottenham-spiller refser dommeren: – Kan ikke bli avgjort på den måten

– Skammelig

Barzagli og Buffon var begge med da Italia tapte 1–0 for Sverige sammenlagt over to kamper. Det resultatet innebærer at Italia går glipp av VM – for første gang på 60 år.

Etter kampen bekreftet Buffon at han gir seg på landslaget. Han kalte utfallet av Sverige-kampene for «skammelig».

– Jeg tror de er i ferd med å komme over skuffelsen fra Sverige-kampen. Det må være tungt for Gianluigi, for han ville ha satt rekord i antall VM-deltagelser (seks), men livet går videre, sa Allegri før Sampdoria-kampen ifølge Juventus’ nettsted.

Duvan Zapata, Lucas Torreira og Gian Marco Ferrari ble heltene for Sampdoria mot Juve. Gonzalo Higuaín (straffe) og Paulo Dybala fant nettmaskene for «den gamle dame», men det holdt ikke til poeng.

Juventus tapte dermed terreng til serieleder Napoli. Napolitanerne vant 2–1 hjemme mot Milan lørdag. Det betyr at de nå har fire poeng til Juve på annenplass.

(©NTB/AFTENPOSTEN)