Fotball

Rambekk sier farvel til landslaget

<p align="left">Anders Rambekk bytter ut UEFA-cupfotball med Nybergsund, Alta og Sandnes Ulf.</p>

Fotball / FootballLa Manga Cup 2007 at La Manga - Spain18.02.2007Trening Foto: Morten Olsen, DigitalsportAnders Rambekk - Lillestrøm
 • Olav Rege Olsen
  Olav Rege Olsen
FotballTippeligaen Eliteserien07.10.07Ullevaal StadionVålerenga VIF - Lillestrøm LSKAnders Rambekk ble klar til kampen og kunne juble med Frode KippeFoto - Kasper Wikestad

Et snaut døgn etter cupfinaleseieren mot Haugesund på Ullevaal, var Anders Rambekk gjennom TV-skjermen vitne til at hans kommende arbeidsgiver måtte ta steget ned til 1. divisjon.

– Det har vært litt berg og dalbane de siste døgnene. Cupgullet med Lillestrøm var fantastisk gøy, samtidig visste jeg at det kom en dag etterpå, sier kommende Odd-spiller Anders Rambekk til Aftenbladet.no.

Og det ble skikkelig dagen derpå for forsvarsspilleren. Nedrykket svir i Skien.

– Det ble en enorm nedtur. Jeg visste jo at dette kunne skje, men det forandrer ingenting for min egen del , sier Rambekk, som blir Odd-spiller fra 1. januar neste år.

Sier farvel til Norge

Forandringer blir det imidlertid i Rambekks fotballhverdag. Neste sesong er Rosenborg, Viking og Brann byttet ut med Nybergsund, Sandnes Ulf og Alta.

31-åringen, som så sent som i februar i år var inne i landslagstroppen, innser samtidig at videre spill for de røde, hvite og blå er i det fjerne, all den tid Odd spiller i 1. divisjon.

– Jeg må bare si farvel til landslaget nå. Vi må bare sørge for at oppholdet i 1. divisjon blir kortest mulig, og det finnes jo folk som har spilt landslagsfotball i en alder av 37, sier Rambekk og smiler skjevt. Backen står med sju landskamper.

Ville hjem

Han hadde tilbud om forlengelse av kontrakten i Lillestrøm, men valgte i sommer å takke ja til tilbudet fra sin tidligere klubb, Odd Grenland.

– Det var det rette tidspunktet for meg å reise hjem til Porsgrunn nå. Jeg gleder meg til å komme hjem og bidra til at Odd kommer opp i eliteserien igjen. Det er en klubb som betyr mye for meg, sier Rambekk, som fra før har seks sesonger bak seg i Odd – samtlige i eliteserien.

Les også

 1. NFF stopper svensker

 2. - Det var nå eller aldri for Glimt

 3. Glimt ga Start pengesmell

 4. Kjemper om Jarstein

 5. - Nå er det alvor, Kåre!

 6. Jan Frode Nornes til FK Tønsberg

 7. Skal tilbake neste år

Les mer om

 1. Herrelandslaget fotball