Norsk spiss hudflettes etter kjempebom: – Kanskje den verste avgjørelsen jeg har sett på en fotballbane

Tarik Elyounoussi legger seg flat etter at han ikke sentret til Søderlund på stor sjanse for Norge.

  • Øystein Jorem
  • Halvor Ekeland

Norge - Tsjekkia 1–1

På stillingen 1–1, noen minutter etter Alexander Søderlunds utligning, misbrukte Norge en enorm mulighet.

Tarik Elyounoussi og målscorer Søderlund kom alene med Tsjekkias keeper. Elyounoussi kunne bare trille ballen til siden, og Norge ville trolig tatt ledelsen, men Olympiakos-spissen valgte å gå for skudd.

Avslutningen ble reddet. Alexander Søderlund var tydelig forbannet på lagkameraten, slo oppgitt ut med armene og gestikulerte kraftig i sekundene etterpå. I intervjuet etter kampen legger spissen seg flat.

– Jeg hadde koblet at jeg skulle avslutte. Så ser jeg Søder komme i sidesynet, men jeg rekker ikke gjøre noe. Det er vanskelig å sette ord på det, men alle skjønner at jeg burde ha sentret der, sier Tarik Elyounoussi til Aftenposten etter kampen.

Godtok unnskyldningen

Han sier at det ikke var med vilje og at han er en lagspiller. Han sa unnskyld til lagkamerat Søderlund etter kampen. Og St. Etienne-spilleren tilga kameraten kjapt.

– Han ville score, og hadde det vært en viktig kamp hadde det vært katastrofalt. Men sånn skjer, og vi må bare prøve igjen neste gang. Det er jo egoistisk, men gjort er gjort, og han kommer aldri til å gjøre det om igjen, sa Søderlund til Aftenposten etter kampen.

– Det var vel en blanding av skuffelse og sinne, sier landslagssjef Lars Lagerbäck da han etter kampen ble spurt om hva som gikk gjennom hodet hans etter kjempemissen til Elyonoussi.

– Normalt scorer man jo mål når man er to helt alene med keeper, men jeg har ikke fått snakket med Tarik og spurt hvordan han opplevde situasjonen, legger han til.

Tarik Elyounoussi får høre det etter at han valgte å skyte selv etter en snau time mot Tsjekkia.

– Ikke lov til å gjøre det der

Den tidligere Rosenborg-spissen Søderlund var ikke den eneste som var oppgitt.

– Du må jo spille Tarik, hva er det du holder på med? Se på dette, hvordan er det mulig å ikke slå der, sa kommentator Kenneth Fredheim i det ballen ble klarert vekk fra 16-meteren til Tsjekkia.

Medkommentator Kjetil Rekdal var helt enig i at spissen burde valgt en annen løsning.

– Det er ikke lov ikke å gjøre det. Det er nesten så du setter deg selv foran laget, var dommen fra Kjetil Rekdal som kommenterte kampen for TV Norge.

– Jeg vet at det ikke er lov med pryl, men det er nesten så vi bør ta buksa ned der, finne fram en risbusk og bare klaske løs, sa Rekdal rett etter hendelsen.

Tarik Elyounoussi valgte å skyte selv istedenfor å spille ballen til målscorer Alexander Søderlund (t.v).

Etter kampen fikk landslagsjef Lars Lagerbäck spørsmål om hvordan han oppfattet Tarik-missen. Også han var klar på at sjansen burde fått et annet utfall.

– Slik jeg ser det er det en sjanse man ikke skal bomme på for å vinne fotballkamper. Det er klart man blir skuffet over slike situasjoner, men vi gjør alle noen bom en gang i blant, sa Lagerbäck til TV Norge.

Elyonoussis valg får også hard medfart på Twitter:

Knallhard Søderlund-straffe

Dersom Søderlund hadde fått ballen, hadde han fått sjansen til å score sitt andre mål for kvelden. Bare noen få minutter før plasserte han en knallhard straffe inn bak målet til Tsjekkias keeper Tomas Vaclik.

Tsjekkia tok ledelsen før pause etter at Theodor Gebre Selassie lurte Jonas Svensson på fem-meteren og overlistet Rune Almenning Jarstein.

Med få sekunder igjen på klokka fikk Norge-debutant Bjørn Maars Johnsen en eventyrlig mulighet til å score sitt første mål for landslaget. I duell med keeperen gikk den høyreiste spissen til værs, men Johnsen klarte ikke å overliste Vaclik. Dermed endte kampen 1–1.