Fotball

Sendte MK til himmels med strålende prestasjon: – Har sett mye på Neymar og Messi

Da MK så ut til å skusle bort opprykket til fordel for rivalene fra Lyngdal, tok kristiansanderen Joacim Holtan saken i egne hender.

Her har Joacim Holtan nettopp på vakkert vis satt inn målet som sendte MK opp i 3. divisjon. Peder Dovland løper for å gratulere, mens gjestene fra Kvinesdal fortviler. Foto: Espen Sand

  • Espen Sand

– Det er typisk Holtan å lage slike mål. Han har noe spesielt ved seg. Han er jækla god, for å si det rett ut, sier Per Gunnar Laudal, treneren til MK.

MK måtte vinne sesongens siste kamp mot Kvinesdal for å sikre opprykket, men slet i stormkast og et voldsomt høstvær. Stillingen var 1–1 til langt ut i andre omgang, da den unge spissen fikk full klaff.

  • LES MER OM KAMPEN: Jubel for MK: Rykker opp til 3. divisjon

Den tidligere Torridal-spilleren, som kom til MK i sommer, vippet først ballen over en forsvarer før han nærmest tryllet ballen i mål på elegant vis.

– Noe vi har øvd på

– Det er egentlig noe vi har øvd masse på, det at jeg skal søke i bakrom, men det siste der er noe ekstra. Da jeg kom mot keeper tenkte jeg at det ikke gikk å dra meg forbi, og derfor heller prøve å chippe ballen over han, forklarer spissen som sendte de grønnkledde til himmels.

Triksene fra kristiansanderen var langt fra tilfeldige.

– Jeg har sett mye på Neymar og Messi, og den scoringen Neymar hadde i VM var ganske lik den jeg hadde i dag, smiler målscoreren.

Det satt langt inne, men til slutt kunne MK juble for opprykk. Her etter 1–0 scoringen i 1. omgang. Foto: Espen Sand

Kun den harde kjerne valgte å bli sittende på tribunen i pausen. Resten trakk inn i bilene. Foto: Espen Sand

– Hvordan føles det å rykke opp med MK?

– Helt ekstremt faktisk. Hele laget kriger kampen gjennom i en kamp hvor været gjør det umulig å beregne hvor ballen faller ned. Kjempegøy å rykke opp. Det var noe jeg håpet på da jeg kom til klubben i sommer, sier Joacim Holtan.

– Ny giv i klubben

Da sluttsignalet gikk var det endelig gledesscener i Idrettsparken etter flere nedrykk og et tungt sportslig tiår.

MK-trener Laudal var stolt av laget som i løpet av høsten spilte seg opp i kampen om 3. divisjon.

– Jeg er imponert. Vi spiller med mange unggutter gjennom sesongen. Skikkelig moro. Jeg hadde en god følelse i dag, men skal ikke si at jeg var helt sikker på opprykk. Forholdene gjorde det veldig vanskelig å spille på den måten vi ønsket, sier Laudal.

MK-trener Per Gunnar Laudal takker spillerne for innsatsen etter opprykket. Mads Bertselsen Sveindal til høyre. Foto: Espen Sand

Per Gunnar Laudal blir intervjuet etter kampen. Foto: Espen Sand

– Hva betyr opprykket?

– Jeg tror det betyr en ny giv for alle i klubben og at vi blir attraktive for andre klubber, sier Laudal.

Chaz Åge Lemley Nilsen ga MK etter 18 minutter da han fikk stå helt alene i feltet og kontrollert sette ballen til side for Atle Vinningland i målet til Kvinesdal.

Chaz Åge Lemley Nilsen setter inn 1–0 etter 18 minutter. Foto: Espen Sand

Like etter utliknet Arne Røyland for gjestene, før Holtan da sendte MK opp i 3. divisjon.

Fornøyd med å holde seg

Tor Olve Fagnastøl var en av flere MK-veteraner som snørte på seg fotballskoene i sommer da klubben var i poengnød. Fagnastøl har vært med på store ting tidligere, men var langt fra blasert av den grunn.

– Jeg trodde aldri jeg skulle være med på et nytt opprykk. Det er helt sikkert. Det har vært utrolig gøy å være tilbake på banen denne høsten, mente Fagnastøl.

Les også

Da MK lå helt i bunn i 4.-divisjon, kontaktet de gamle helter for hjelp. Da snudde alt

Nok en gang kunne Tor Olve Fagnastøl juble i MK-drakta. Peter Kjellby til venstre. Foto: Espen Sand

Store deler av sesongen har Kvinesdal spilt med kniven mot strupen denne sesongen, men en voldsom høstform gjorde at laget hadde sikret plassen allerede før kampen mot MK.

– Denne kampen betydde ikke så mye for oss med tanke på nedrykk. Vi har hatt en skikkelig bra høst og fikk til slutt 32 poeng, noe som var dobbelt så mye som man trengte for å holde plassen i fjor, sier Thomas Gilbertson, trener for Kvinesdal, som synes sesongavslutningen mot MK ble preget voldsomt av værforholdene.

– Det var mest bingo her ute i dag. Jeg synes kampen var jevn, men at MK har marginene med seg, sier han.

Thomas Aukland hadde en gedigen sjanse til å sette 2–1, men Vinningsland i Kvinesdals mål reddet. Foto: Espen Sand

Filip Hoel stekte vafler i kiosken. Foto: Espen Sand

Fløyta går for siste gang denne sesongen og MKs hjelpetrener Eirik Madsen kan strekke hendene i været. Foto: Espen Sand

Les mer om

  1. 3. divisjon fotball