Fotball

Veteran ferdig i Skarp - kan ende opp i Stålkameratene

Daniel Aga (30) har spilt sin siste kamp for Skarp, men er ikke helt klar for å gi seg med fotball med det første.

FERDIG: Daniel Aga (til høyre) har spilt sin siste kamp for Skarp. Her jubler han for 3–0-seier i fjor med Lasse Biti Næss (venstre) og Eirik Munkvold (midten).
 • Tobias Stein Eilertsen
  iTromsø

Den 30 år gamle spissen har spilt sin siste kamp for Skarp i denne omgang.

– Foreløpig er det én spiller ut, og det er Daniel Aga, som blir borte et halvt år i Mo i Rana på grunn av praksis. Han har i hvert fall spilt sin siste kamp for oss i denne omgang. Daniel er en voksen kar som er flink til å motivere de yngre og ta tak, så vi kommer til å savne han. Når det er sagt, har han vært mye borte, så det har kanskje påvirket hans prestasjoner noe, sier Skarp-trener Vidar Haldorsen til iTromsø.

Les også

Dette er vårens lag i 4.-divisjon – Spillere fra fem forskjellige lag er tatt med

– Har tenkt tanken

Aga kom til Skarp i 2014 og står på fotball.no oppført med 25 mål på 58 opptredener for svarttrøyene i løpet av 3,5 år i Skarp.

– Jeg flytter til Mo i et halvt år i forbindelse med praksis på psykologistudiene. Jeg har lyst til å spille fotball videre, men har ikke kommet så langt i tankeprosessen. Jeg vet at Stålkam(eratene) spiller i 4.-divisjon, så jeg har tenkt tanken om å kontakte de, muligens, sier Daniel Aga til iTromsø.

Stålkameratene spiller i likhet med Skarp i 4.-divisjon, og topper sin avdeling foran Bodø/Glimt 2.

– Studiene er i fokus, så får jeg se hva som skjer etter praksisen. Da skal jeg skrive en hovedoppgave og så får jeg se hvor jeg får jobb etter det. Jeg har jo blitt 30 år, og begynt å tenke på om det er på tide å legge opp, men vi får se hva det blir, sier Aga.

– TUIL blir nøkkelkamp

Skarp ligger på 2.-plass i 4.-divisjon med 28 poeng på sesongens 11 første kamper. Det er tre poeng bak serieleder Lyngen/Karnes.

– Vi har lyst til å fortsette med de vi har hatt de siste 2–3 årene. Vi har såpass trua på oss selv, og har til gode og være helt på topp i noen av kampene så langt i år, så vi tror det er mulig å ta igjen L/K med de vi har, men det er ikke opp til oss selv. Jeg tror TUIL 2 sin kamp mot L/K blir en nøkkelkamp, skal vi ha sjanse på opprykket, sier Haldorsen.

Utelukker ikke forsterkninger

Samtidig utelukker han ikke forsterkninger.

– Men da må det være noen som går rett inn på laget. Vi har ikke plass til stallfyll. Vi har følere ute, særlig med tanke på studenter som kommer til byen, men akkurat nå har vi ikke gjort noe, sier Haldorsen.

Før sesongen mistet de Eirik Munkvold. Aga blir den andre spissen som forlater Skarp innen kort tid.

– Vi har fått inn (Sondre) Flaat, som har gjort det veldig bra. Dessuten har vi en ung (Sigurd) Punsvik, som har kommet inn og gjort det bra, så jeg er ikke bekymret, sier Haldorsen.

Mest lest akkurat nå

 1. 1
  SPORT
  Publisert:

  Jakten på ungdomskilden

 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5