Fotball

Spansk storavis: Ødegaard nekter å spille for Real Madrids b-lag

Nå står flere klubber i kø for å hente nordmannen.

Martin Ødegaard fikk sin debut for Real Madrid i sesongens siste hjemmekamp. Her byttes han inn for Cristiano Ronaldo.
  • Eirik Løkkemoen Bjerklund

Ifølge denspanske avisen AS skal Martin Ødegaard ha gitt Real Madrid beskjed om at spill på reservelaget Castilla er uaktuelt neste sesong.

Den norske landslagsspilleren ønsker en bedre arena enn nivå tre i Spania. Det øker sjansene for et utlån i sommer.

Villarreal, Malaga og Real Betis trekkes frem som potensielle destinasjoner for 16-åringen. Real Madrid vil gjerne kontrollere utviklingen hans i La Liga.

Ungguttene Lucas Silva og Marco Asensio nevnes også i artikkelen som spillere som skal lånes ut. For førstnevnte er Sevilla og Porto mulige utlånsklubber, skriver den spanske avisen.

I forrige sesong spilte Ødegaard kun elleve kamper for reservelaget. Han tilbragte store deler av tiden sin ved å trene sammen med a-lagsstjerner som Cristiano Ronaldo og Gareth Bale. I siste seriekamp for året debuterte Ødegaard i den hvite drakten — som den yngste spilleren noensinne.

Ny trener vil teste spillerne

Rafael Benitez har tatt over som ny trener for Real Madrid etter Carlo Ancelotti. Han skal etter sigende være interessert i å teste samtlige av førstelagsspillerne på sommerturneen i Australia og Kina. Det inkluderer også 16-åringen fra Drammen.

Les også

Spansk ekspert: - Disse stjernene blir overbeskyttet av Real Madrid-presidenten

Blant motstanderne finner vi Mancheter City, Internazionale og AC Milan.

For én uke siden prydet han forsiden på den store sportavisen Marca. I artikkelen skriver avisen at Real Madrid har et ønske om at Ødegaard skal imponere stort i sommer — og dermed vise seg verdig en plass på førstelaget.

– Gode prestasjoner mot lag av verdensklasse vil vise at han fortjener en plass i førstelagsstallen, skev Marca den gang.

Unggutten tjener svært godt

Til tross for Ødegaard er den yngste spilleren tilknyttet storklubbens førstelag, tjener han definitivt ikke minst. Ifølge nevnte Marca skal drammenseren tjene rundt 2 millioner euro, som er like i underkant av 20 millioner norske kroner. Det er like mye som keeper Keylor Navas og talentene Jesé og Lucas Silva.

Les også

  1. Spansk avis: Ødegaard tjener mer enn disse Real Madrid-profilene

  2. Real Madrid-ekspert: Ronaldo-skifte kan åpne for Ødegaard

  3. Her bryter Ødegaard en ny barriere

Les mer om

  1. Spansk fotball
  2. Martin Ødegaard