Fotball

Ørns nye trener ble frelst av Eggen-filosofien

Slik skal Trond Schjølberg få laget tilbake mot toppen av norsk fotball.

NY TRENER: Trond Schjølberg skal lede Trondheims-Ørn. Her fra tiden i Grand Bodø. Foto: Astrid M. Nordhaug , Digitalsport

 • Emil Johansson

TRONDHEIM (adressa.no): I fjor ble Trondheims-Ørn nummer åtte på tabellen. Med nye treningsmetoder og en filosofi som oser av forbildet Nils Arne Eggen, håper nytrener Trond Schjølberg å løfte laget denne sesongen.

— På begynnelsen av 90-tallet ble jeg frelst av filosofien til Nils Arne i Rosenborg. Jeg er en 4-3-3-mann, sier han til adressa.no.

I midten av desember bekreftet styreleder i Trondheims-Ørn, Ragnar Slettestøl, at trener Thomas Dahle ga seg i Trondheims-Ørn. Inn har Trond Schjølberg kommet. Han trente Grand Bodø i første del av forrige sesong, men måtte gi seg av private årsaker. Han har kommet til Trondheim med pågangsmot og en tydelig måte å legge opp treningene på.

— Sammenlignet med i fjor så er det flere økter med ballen enn det har vært tidligere. Det er slik jeg liker å trene fotball, så kan man diskutere om det er den beste måten. Jeg tror det vil tydeliggjøre spillet vårt, og vi får drillet det inn i større grad.

Les også

Dette er Trondheims-Ørns nye trener

Spillerne hadde et godt forhold til Dahle, men virker fornøyd med den nye treneren og hans måte å legge opp treningene på.

— Det har ligget i kortene at Thomas skulle gi seg, og da måtte vi få ny trener. Inn har Trond kommet og det virker lovende så langt. Nå har vi har flere spillsekvenser på trening enn tidligere, noe som kan virke litt skremmende. Forrige sesong så vi i NM-semifinalen og cupfinalen at vi holder ikke nivået kampen gjennom. Jeg tror denne type trening kan hjelpe oss, sier Ørn-keeper Kristine Nøstmo.

Lærte av Trond Sollied

Schjølberg har en lang trenerkarriere bak seg, og hentet inn kunnskap og erfaring fra tiden han var i Bodø/Glimt sammen med Trond Sollied. Han føler selv at fotballfilosofien han står for var viktig for at Ørn ønsket ham som ny hovedtrener.

— Som trener var jeg veldig offensiv i tankegangen før jeg begynte å jobbe med Trond Sollied i Glimt. Da han kom, bevisstgjorde han oss på den formasjonen og at det var viktig å bygge opp spillet bakfra også. For å kunne spille på den måten er man i tillegg avhengig av å ha de rette spillertypene i laget. Jeg tror det er derfor jeg ble hentet hit, for jeg har ganske lik filosofi som det har vært her tidligere.

Trondheims-Ørn kom seg til cupfinale forrige sesong, men leverte ujevnt i serien og ble til slutt altså nummer åtte.

I år har de ikke kommet så langt som å sette mål for sesongen resultatmessig.

— Klubben har en sportsplan som sier at vi skal være blant topp fem, men det har ikke satt seg i spillergruppen enda. Det vi har snakket om er at vi skal bli tydeligere i spillet vårt og bedre offensivt. Vi ønsker å score enda flere mål.

Keeper Nøstmo er enig med Schjølberg, men forsikrer om at de vil bite godt fra seg i kommende sesong.

— Det er enda tidlig i sesongen og vi har nettopp begynt oppkjøringen til ny sesong. Det er et stykke å gå enda, men vi skal være med fra seriestart, sier Nøstmo.

 1. Les også

  Keeperstjerne suspendert av landslaget

 2. Les også

  Tom Nordlie henter ny landslagsspiller til Avaldsnes

Les mer om

 1. Trondheims-Ørn

Relevante artikler

 1. FOTBALL
  Publisert:

  Dette er Trondheims-Ørns nye trener

 2. FOTBALL
  Publisert:

  Ørn-keeperen stengte døra for landslaget: – Det tappet meg for mye energi

 3. FOTBALL
  Publisert:

  Ørn-keeperen om å spille med verdensstjernen: - Det er litt surrealistisk

 4. FOTBALL
  Publisert:

  Historisk tap i serieåpningen for Ørn

 5. FOTBALL
  Publisert:

  Ørn-trener om rivalene: - Det er ikke noe de har skapt selv

 6. FOTBALL
  Publisert:

  Ørn tapte i bror Ingebrigtsens første kamp