Ingebrigtsen har ikke hørt fra styret – drar på ferie om tre dager

Slik forbereder Brutter’n uansett RBK-vinteren.

Kåre Ingebrigtsen vet ikke om han er RBK-trener også neste sesong.
  • Ole K. Sagbakken
    Ole K. Sagbakken

TRONDHEIM (adressa.no): Neste fredag avslutter RBK-spillerne sesongen med spilleøkt i Abra-hallen.

Så går laget ut i fri, og har med seg individuelle treningsprogram, som skal holde det verste ribbefettet unna til de samles igjen 6. januar.

Kan bli avklaring før fredag

Kåre Ingebrigtsen går derimot ut i fri allerede lørdag. Ettersom trenerne starter før spillerne på nyåret, tar treneren med seg familien til Gran Canaria og blir borte i tre uker.

Dette uten at han foreløpig vet om han blir RBK-trener permanent. Eller om han får noen beskjed før han reiser.

Noe som kan bety to ting:

*** Mest sannsynlig:** RBK-styret jobber nå med å få presentert trenerløsningen denne uka, slik at Brutter’n, som etter all sannsynlighet får jobben, kan møte pressen før han reiser og ta ferie med lave skuldrer.

*** Eller:** Han må han få beskjed per telefon fra stranda på ferieøya underveis i oppholdet.

— For min del spiller det ingen rolle om jeg får beskjed før jeg drar. Men jeg har ikke fått noen signaler fra styret foreløpig, sier Brutter’n til adressa.no

- Ingen overraskelser

Han har uansett kontrakt med RBK som hovedtrener fram til 31. desember, og drar ikke til Gran Canaria uten å være forberedt på å fortsette også fra januar.

Ingebrigtsen vil ikke si for mye om hvem han ser for seg i sitt team dersom han får jobben, annet enn at det «ikke vil bli overraskelser».

Alt tyder på at Erik Hoftun blir Ingebrigtsens assistent, at både Geir Håvard Hjelde (fysisk trener) og Jørn Jamtfall (keepertrener) fortsetter, og så er det fortsatt aktuelt at Nils Arne Eggen trekkes inn i en eller annen rolle.

— Det er mye kompetanse i Rosenborg. Det ville vært dårlig om man ikke utnyttet seg av det, sier Ingebrigtsen om den saken.

Les også

- Har ikke vært i kontakt med RBK om sportslig leder-jobben

Jakter spillere «i det skjulte»

Han har ikke bare teamet rundt seg så godt som klart. Adressa.no har tidligere omtalt at oppkjøringen til 2015 allerede er så godt som snekret, hvor han ønsker treningsleir på Gran Canaria i stedet for deltakelse i Copa del Sol. Og at han ønsker seg et seinere La Manga-opphold enn tidligere. Treningskamper er også langt på vei booket.

Så har det også vært et spørsmål: Hva gjør RBK med kjøp og salg av spillere nå som trenersituasjonen er uavklart?

Brutter’n er tydelig på at også dette går sin gang, uansett om han ikke skulle ende opp med å få jobben til slutt.

— Talentspeider Stig Torbjørnsen reiser rundt som vanlig. Vi jobber med det, men litt i det stille. Jeg har klare tanker om hvilke typer spillere jeg ønsker å hente inn, men vi kommer ikke til å rydde i «haug og dunger», sier han – som allerede har danske Emil Nielsen klar, og som svært gjerne forlenger kontrakten med Mix.

— Det er ingen tvil om a jeg gjerne vil ha ham med videre. Men slik jeg har forstått det, avventer han for å se hvem som blir trener, sier Ingebrigtsen.

Spill på trening

Da adressa.no snakket med Ingebrigtsen onsdag, gjennomførte spillergruppen de siste testene før ferien. Nå handler alt om å holde formen ved like fram mot neste fredag.

— Det blir mye spill på trening de siste dagene. Så skal de trene jevnt også i ferien. For dem handler ikke en friperiode om å ha helt fri. Men om å slippe å se trynene på oss trenerne hver dag, smiler Ingebrigtsen.

Alt tyder på at det er hans tryne de ser igjen også 6. januar. Spørsmålet er om han får beskjeden før han drar på tre ukers utenlandsferie.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30253271254678
2Bodø/Glimt30186686414560
3Rosenborg30168669442556
4Lillestrøm30165949341553
5Odd30136114345-245
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk