Fotball

UEFA ber toppolitikere om hjelp til å regulere overgangsmarkedet

Ønsker hjelp til å tøyle de enorme overgangssummene.

Paris Saint-Germains storhandling av blant annet Neymar (til venstre) har fått mange til å reagere, deriblant Tysklands statsminister Angela Merkel. Nå ber UEFA politikerne om mer konstruktive innspill. Foto: GONZALO FUENTES / X02443

UEFA-president Aleksander Ceferin ønsker støtte fra Europas politiske ledere for å få innført tiltak som kan tøyle den ville prisveksten for fotballspillere.

– Jeg har hørt noen svært prominente politikere, som Tysklands statsminister Angela Merkel for noen dager siden, fordømme den økonomiske utviklingen i fotballen og be om større balanse, sa Ceferin da han åpnet UEFA-kongressen i Genève.

– Til alle europeiske politikere vil jeg si at vi kunne ikke vært mer enige, men jeg kan ikke si at dere hjulpet oss noe særlig med å sette skapet på plass så langt, fortsatte presidenten i Det europeiske fotballforbundet (UEFA).

Ceferin sier at UEFA er åpen for alle typer reformer som kan komme fotballen til gode.

– Vi er kreative og dedikerte. Vi venter bare på grønt lys fra dem som ennå ikke har gitt oss anledning til å ordne opp (i markedet).

Les også

Barcelona svarer kritikerne: – Alle lurte på om de hadde mistet det fullstendig

Merkel håper å bli gjenvalgt i Tyskland for en fjerde periode i valget kommende helg. I valgkampen valgte hun å kritisere den franske fotballklubben Paris Saint-Germains storkjøp av Neymar (2,07 milliarder kroner) og Kylian Mbappé (1,68 milliarder).

– Slike summer gir ikke mening for noen. UEFA og FIFA (Det internasjonale fotballforbundet) burde endre reglene for spilleroverganger for å sørge for bedre balanse. Ellers vil overgangssummene kunne fortsette å øke, sa Merkel.

Les mer om

 1. UEFA
 2. Angela Merkel
 3. Neymar
 4. Paris Saint-Germain

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  Uefa-sjefen med sterk kritikk mot Fifa: – De må vise mer respekt

 2. FOTBALL

  UEFA-presidenten vil ha VM til England i 2030

 3. FOTBALL

  Tyskland skal arrangere EM i 2024

 4. FOTBALL

  UEFA planter 600.000 trær i kampen mot EM-utslipp

 5. FOTBALL

  De er fotballens to mektigste menn. Den ene reagerer på den andres pengejag.

 6. FOTBALL

  Reaksjonene etter gigantovergangene får ekspert til å riste på hodet: – Det er bare tull