Fotball

Nilsen i sjokk etter sparkingen

Steinar Nilsen har fått sparken som trener i Tromsø. Han forlater et TIL på nedrykksplass i eliteserien uten at ledelsen vil begrunne avgangen.

Steinar Nilsen fikk mandag kveld sparken som Tromsø-trener. Foto: Lars Eidissen

  • NTB

Hovedpersonen skjønner lite.

— Jeg er i sjokk. Jeg skjønner ingenting. Dette kommer som lyn og torden fra klar himmel. Jeg hadde ikke sett dette komme, skriver Steinar Nilsen i en tekstmelding til TV 2. Nilsens avgang ble bekreftet på en pressekonferanse på Alfheim tirsdag.

— Jeg har vært i styret siden februar i fjor. Dette er den tyngste dagen som styreleder, sa styreleder Per Aronsen.

— Det er en totalvurdering ut ifra den situasjonen som er. Avgjørelsen ble tatt i går, i et ekstraordinært og enstemmig styremøte, tilføyde han.

- Kjedelig

Bård Flovik rykker opp fra jobben som Nilsens assistent, men det er uklart hvor lenge han skal ha hovedtrenerjobben. TIL-toppene er svært sparsomme med å gå inn på begrunnelsen for hvorfor Nilsen ikke får fullføre kontrakten.

Selv den kritiske tabellsituasjonen ville de ikke si noe om. Men de insisterte på at spørsmålet om å avsette hovedtreneren ikke kom på bordet før et ekstraordinært styremøte mandag,

— Dette kom som en overraskelse på Steinar. Såpass kan jeg si, medga Johansen.

Tromsø har slitt i eliteseriecomebacket. Laget falt under nedrykksstreken etter 1-1 mot Sandefjord søndag.

Johansen er forberedt på blandede reaksjoner på at ledelsen gjør et så drastisk grep uten å ville begrunne det offentlig.

— Vi vet at noen vil reagere veldig på dette og at andre vil synes det er riktig. Vi får håpe at vi kan bevise at Tromsø vil klare seg framover gjennom det vi nå gjør. Den eneste målsettingen vi har i år plasseringsmessig er å klare å beholde plassen i eliteserien, sier Johansen til NTB.

Spillerne lojale

Spillerne ble informert om avgjørelsen i et møte tirsdag morgen.

— Det er en avgjørelse som er tatt. Vi må bare stille oss bak den profesjonelt. Det gjør vi. Vi mobiliserer for å ta tre poeng allerede mot Lillestrøm på fredag. Vi har veldig tillit til Bård. Han er en flink mann. Når avgjørelsen er tatt, stiller vi oss bak den, sier kaptein og leder for spillergruppa, Simen Wangberg, til NTB.

Mangeårig TIL-spiss Zdenek Ondrásek sier noe måtte forandres i klubben, og at sjefene ikke har så mange valg når klubben spiller dårlig.

— Vi har ikke gjort de bra de siste kampene. Klubben trenger en forandring. I garderoben snakkes det bare norsk, men jeg tror ikke dette var spillernes valg. De er her for fotballen, ikke for å fortelle lederne hva de skal gjøre, sier Ondrásek.

Nest sist

Det var tredje gang 43 år gamle Nilsen trente Tromsø. Han spilte også for klubben i en årrekke. Tromsø ligger på 15.-plass i eliteserien med 17 poeng, to færre enn Start og Mjøndalen på plassene foran. Kun jumboplasserte Sandefjord har færre poeng med 13. Spesielt borte har TIL slitt. 1-2-7 er klubbens svake statistikk på fremmed gress.

Det gjenstår ti serieomganger i årets eliteserie. (©NTB)

Les mer om

  1. Tromsø IL