Fotball

1.-divisjonslaget Kongsvinger klare for semifinale: - Helt fantastisk

Kaptein Adem Güven ble Kongsvingers cuphelt da Sandefjord ble slått 2-1 i kvartfinalen på Gjemselund torsdag.

Adem Güven scoret det avgjørende målet i kvartfinalen.

30-åringen var kampens store spiller og kronet prestasjonen med å sette inn seiersmålet 20 minutter før full tid. Dermed fortsetter Kongsvingers cupeventyr.

Fire ganger tidligere har hedmarksklubben vært i cupsemifinale, men aldri har klubben nådd finalen. Etter torsdagens seier er det duket for forsøk nummer fem.

Sandefjord må på sin side bruke resten av årets sesong på å sikre opprykket til neste års eliteserie.

– Helt fantastisk å gi denne følelsen til supporterne. Jeg er så fornøyd med spillerne. De har jobbet så hardt helt siden i januar, sa KIL-trener Luis Pimenta til NRK etter kampen.

– Vi har ingen drømmemotstander i semifinalen, men ønsker å spille mot de beste lagene. Vi skal kjempe i 120 minutter. Kommer vi til finalen, er det første gang i KILs historie. Det ville bety alt, tilføyde han.

Sandefjord må på sin side bruke resten av årets sesong på å sikre opprykket til neste års eliteserie.

– Dette var leit, men vi har enda mer å jobbe for, sa Sandefjord-trener Lars Bohinen.

Les også

RBK videre i cupen etter høydramatisk kvartfinale

Rakettstart

I en fartsfylt og underholdende første omgang kom hjemmelaget klart best ut av startblokkene. Kun åtte minutter var spilt da Martin Ellingsen stanget KIL i ledelsen etter et hjørnespark fra portugisiske Helio Pinto.

Før scoringen hadde i tillegg hjemmelaget vært på flere farlige visitter foran bortelagets mål.

Utover i omgangen kom gjestene fra Vestfold langt bedre med, uten å tvinge fram de helt store redningene av Kongsvinger-keeper Otto Fredrikson.

Adem Güven var et aktivum i hjemmelagets angrep, og 12 minutter ut i annen omgang spilte han lagkamerat Ørjan Røyrane alene med keeper. Sandefjord-keeper Anders Gundersen snappet ballen, men sendte samtidig Røyrane i bakken.

Dommer Espen Eskås avviste alle rop om straffespark.

Les også

Slik var Brutterns beskjed til Solskjær i natt

Güven avgjorde

I stedet for en 2-0-scoring kom utligningen gjestene jaktet på. KIL-keeper Fredrikson klarte ikke stoppe Kevin Larsens lure skudd fra 16 meter etter et snaut kvarter av annen omgang. På sidelinjen kunne trener Lars Bohinen juble.

Med 20 minutter igjen å spille forsvant på ny de brede Sandefjord-smilene. KIL-kaptein Güven ble framspilt av spanske Maikel, og fra meget spiss vinkel lurte 30-åringen ballen under Sandefjord-keeper Gundersen og i mål.

Rutinerte Peter Kovacs ble sendt på banen i Sandefjords jakt på en ny utligning, men den kom aldri. Kongsvinger-forsvaret avviste alle framstøt og er kun én kamp unna klubbens første cupfinale.

Den spilles i så fall på Ullevaal 20. november. (©NTB)

Les mer om

  1. Fotball-NM
  2. Sandefjord Fotball
  3. Kongsvinger IL