Mjøndalen sjokkerte med seier i hett nabodrama mot Strømsgodset: – Det skal gjøre vondt å tape

Mjøndalen tok sine første poeng i klubbens eliteseriecomeback.

Strømsgodset – Mjøndalen 2–3

Endelig kunne Mjøndalen juble: Strømsgodset ble slått 3–2 på bortebane i fredagens dramatiske lokaloppgjør.

– Deilig, var målscorer Stian Aasmundsens beskjed til Eurosport etter kampslutt.

– Første omgang er veldig bra, også blir vi nødt til å forsvare oss i andre, men vi holder ut, la han til.

Mjøndalen kunne juble for seier mot Strømsgodset
Les også

VIDEO: Strømsgodset – Mjøndalen ble en dramatisk målfest

En dramatisk fotballkamp ble etterfulgt av tilløp til håndgemeng mellom spillerne.

– Om ikke dette var god reklame for norsk fotball så vet ikke jeg. Det er akkurat sånn oppførsel det skal være i et derby, sa Christian Gauseth engasjert til Eurosport. Mjøndalen-spilleren var sentral både i kampen og i etterspillet og fikk gult kort etter sluttsignalet.

– Det skal gjøre vondt å tape hjemme for Mjøndalen, og det gjør det. Det var første omgang som ødela. Da var vi for pinglete og gjemte oss litt, sa Godset-spiss Marcus Pedersen, som også kastet seg inn i tumultene.

Det ble hett etter kampslutt.

Målene har trillet inn begge veier for Mjøndalen den siste tiden, med 7–7 på de to siste kampene, men keeper Julian Faye Lund ble en matchvinner for klubben med et par praktredninger det siste kvarteret på Marienlyst.

Fire minutter på overtid kom Mustafa «Mos» Abdellaoue til avslutning helt alene med Lund, men i forsøket på å overliste keeperen skjøt han litt for langt til siden og skjøt i krysset og ut. Dermed kunne bruntrøyene juble for seier i et dramatisk «Ælv Classico».

– Vi har vært lillebror i så mange år og blitt pissa på, men nå er det slutt på det. Vi var bedre i det aller meste selv om vi var litt heldige mot slutten, sa trener Vegard Hansen til Eurosport.

Opp fra jumboplass

Seieren løftet laget opp fra jumboplassen på eliteserietabellen etter at det ble tap i de to første rundene.

Mjøndalen tapte 4–5 for Bodø/Glimt i en ellevill kamp forrige helg, og målfesten fortsatte fra start i fredagens lokaloppgjør. Før det var spilte 20 minutter ledet Mjøndalen 2–1 på et fullsatt Marienlyst.

De to første målene kom på hjørnespark. Sondre Solholm Johansen var først ute for gjestene da han fikk hodet på Joackim Solberg Olsens serve fra høyre og nikket i mål via Viljar Myhras fingertupper. Sekunder tidligere hadde Godset-keeperen fått hele neven på et flott skudd fra Sondre Liseth og slått til corner.

Ledelsen varte bare to og et halvt minutt. Lars Sætre stormet gjennom feltet og styrte Lars Vilsviks hjørnespark fra venstre i mål med hodet ved nærmeste stolpe.

Les også

Ingen norske lag brukte mer penger på agenter enn Molde i fjor. Her er direktørens forklaring.

Foran igjen

I det 19. minutt var Mjøndalen foran igjen. Myhra ga retur på et langskudd. Vilsvik kastet seg frem og hindret Tonny Brochmann i å nå returen inne i feltet, men bak dukket Aasmundsen opp og banket ballen i mål.

Sekunder senere måtte Julian Faye Lund vise klasse for første gang i kampen da han reddet Mustafa Abdellaoues nikk helt nede ved stolpen.

Mjøndalen sto frem som det klart beste lag i første omgang og økte ledelsen da 37-årige Olivier Occéan i det 40. minutt slo Sætra i lufta og nikket inn Joackim Solberg Olsens innlegg. Det var veteranens 83. toppseriemål i Norge.

På overtid i omgangen holdt canadieren på å score igjen, men Myhra reddet.

Olivier Occéan scoret det avgjørende målet da Mjøndalen slo Strømsgodset 3–2 i nabooppgjøret i Eliteserien fredag. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
Les også

Skulle advare mot pyroteknikk på fotballseminar. Men bildene viste noe helt annet.

Hevet seg

– Dette var syltynt. Vi må heve oss betraktelig. Vi må bevege oss mer og ville ha ballen. Nå løper vi bare etter og mellom, sa Godset-trener Bjørn Petter Ingebretsen til Eurosport i pausen.

Strømsgodset fulgte trenerens råd og var langt farligere etter pause. Mos skapte ny spenning med sitt reduseringsmål i det 64. minutt. Måltjuven beinet ballen inn fra noen centimeters hold etter at Marcus Pedersens avslutning på innlegg fra Kristoffer Tokstad endret retning på en forsvarer.

Strømsgodset trykket på for utligning, men Lund vartet opp med kjemperedninger på avslutninger fra Mos i det 78. minutt og fra innbytter Amahl Pellegrino to minutter senere.

Det ble lagt til nesten ni minutter, men Mjøndalen holdt ut og kunne juble for en svært kjærkommen seier. For Strømsgodset var tapet det første for sesongen.

– Dette er blytungt, men vi fikk som fortjent, sa Ingebretsen.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30253271254678
2Bodø/Glimt30186686414560
3Rosenborg30168669442556
4Lillestrøm30165949341553
5Odd30136114345-245
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk