Fotball

Nå sjekker Viking prisen på prøvespillerne

Vikings interesse for Suleiman Abdullahi (18) og Samuel Abegbenro (19) har på ingen måte blitt mindre den siste uken. Nå har klubben startet arbeidet med å finne ut av hva nigerianerne vil koste klubben.

Vikings interesse for Suleiman Abdullahi (18) og Samuel Abegbenro (19) har på ingen måte blitt mindre den siste uken. Her er førstnevnte i aksjon på trening.
  • Kurt Arne Nilssen

STAVANGER (Aftenbladet): — Vi har fått signaler på hva prisen er, men jeg ønsker ikke å kommentere noe mer rundt det. De har gjort et veldig godt inntrykk på oss og nå sjekker vi hva det eventuelt kommer til å koste oss, sier Viking-direktør Arne Larsen Økland til Aftenbladet.

Økland innrømmer at Viking ikke hadde tatt seg bryet med å sjekke prisen på de to ungguttene hvis de ikke var ordentlig interessert i dem. Samtidig vil et salg av Osita Chikere gjøre det enklere for Viking å signere de to nigerianerne. Chikere reiser tirsdag til Moldova for å prøvespille for Sheriff Tiraspol. Blir Chikere solgt vil Viking sannsynligvis motta en overgangssum, og selv om spissen ikke er noen dyr spiller i drift, vil det bli frigjort midler på lønnsbudsjettet. I tillegg vil det være en utenlandsk spiller mindre i Viking-troppen.

— Vi er åpen for å både selge og leie ut Chikere. Det er viktig at han får spilletid og derfor har vi sagt ja til at han kan prøvespille for dem, sier Økland.

Klubbene i eliteserien har kun lov til å ha ni utenlandske spillere i troppen og Viking har for tiden sju spillere på kontrakt.

Satt på spissen kan Viking hente begge nigerianerne, og samtidig ha plass til ytterliggere én utenlandsk spiss i troppen.

Må integreres

Suleiman Abdullahi forlot fredag Stavanger for å slutte seg til det nigerianske U20-landslaget, mens Samuel Abegbenro blir værende i Stavanger ut uken. Viking er på ingen møte nødt til å kjøpe begge spillerne, men Viking-trener Kjell Jonevret legger ikke skjul på at det ville vært en fordel.

— Det er definitivt ikke dumt. Selv om Osita ikke har klaget en eneste gang, vet jeg at det har vært litt vanskelig for ham å tilpasse seg. Skulle vi hente en eller begge nigerianerne må vi gjør en enda bedre jobb med å integrere dem. Det er ikke noe kjekt om de blir sittende helt alene på fritiden, sier Jonevret, og fortsetter:

— Det skal bli spennende å se hva det kommer ut av prøvespillet. Vil de ikke ha ham, tar vi ham mer enn gjerne tilbake. Jeg synes han har utviklet seg mye det siste året.

Chikere selv vil ikke si for mye om prøvespillet i Moldova.

— Nå får se hvordan det går på trening der nede. Jeg trenger spilletid og synes jeg fortjener det i Viking, men det er ikke jeg som tar ut laget, sier Chikere.

- Trives du utenfor banen i Stavanger?

— Det kan bli litt kjedelig av og til, men det er jobben min, så jeg klager ikke.

Lang ønskeliste

På Vikings ønskeliste mangler det ikke på navn når klubben nå jakter en etablert spiss.

Emil Berggreen var lenge førstevalget, men jakten på den danske spissen er nå skrinlagt.

Robin Shroot sto et stykke ned på Vikings liste og har nå signert den tidligere Hødd-spissen en kontrakt med Sogndal.

Aftenbladet vet at også navn som Ola Kamara, Thomas Dalgaard og Tim Vayrynen har vært diskutert i Viking. Kamara skal være den som står øverst av de tre. Austria Wien-spissen ønsker i utgangspunktet å spille videre i utlandet, men dukker det ikke opp noen aktuelle klubber før 31. januar, kan han være åpen for en retur til Norge. Da vil i så fall Viking stille seg i køen over interesserte klubber.

Les også

  1. Viking har snart for mange utlendinger

  2. Jonevret om prøvespillerne: - Tydelig at de er gode fotballspillere

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt30189359253463
2Molde30186670403060
3Viking30176760471357
4Lillestrøm3014794940949
5Rosenborg30139858421648
  • Champions League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien
  2. Viking FK