Fotball

Her gir Barmen Brann en kjempestart på Stadion-sesongen

Brann-spillerne ga trener Lars Arne Nilsen den perfekte bursdagsgaven.

KLABB OG BABB: Kristoffer Barmen ga Brann ledelsen etter en dødball.
 • Magnus Wikan

BRANN - STRØMSGODSET 3–0 (1–0)

BRANN STADION (BT): I første seriekamp på Stadion for sesongen, hadde Brann full kontroll på Strømsgodset. På trener Lars Arne Nilsens fødselsdag stelte spillerne i stand en skikkelig feiring, og vant til slutt hele 3–0. Her er vår oppsummering av kampen:

5. minutt: Gilli Rolantsson, som assisterte Branns scoring i Tromsø, skulle egentlig spille back mot Strømsgodset, men på grunn av Daniel Braatens sykdom fikk færøyingen en ny sjanse som kantspiller. Det så han tilsynelatende ut til å trives med. Rolantsson var et aktivum allerede fra første minutt, og markerte seg med å slå et godt innlegg, som ingen lagkamerater klarte å utnytte. Ved neste anledning tok han derfor saken i egne føtter. 24-åringen skar i fra sin venstrekant og blåste av et skudd med retning mot lengste kryss. Men Godsets nye keeper, Radoslaw Janukiewicz, var parat og fikk slått ballen over mål.

SE BALLSPARK ETTER KAMPEN:

9. minutt: Også uten Azar Karadas kan Brann være farlige på dødballer. Det fikk drammenserne smertelig erfare allerede etter ni minutter. Fredrik Haugen slo et frispark på pannen til Sivert Heltne Nilsen, som fikk nikket ballen inn foran mål. Et panisk Godset-forsvar klarte å hindre Torgeir Børven fra å avslutte, men det hjalp så lite. For på bakerste stolpe sto Kristoffer Barmen umarkert, og med bredsiden scoret han Branns første mål på Stadion i 2017. Et mål som neppe vil bli vist i mange kavalkader etter sesongen. Like etter viste Brann nok en gang styrke på dødball, da Bismar Acosta fikk en kjempemulighet til å doble ledelsen i etterdønningene av et hjørnespark.

72. minutt: Brann skapte ikke særlig mange sjanser etter den tidlige scoringen, men av og til trenger man ikke å spille seg til sjanser for å score. Da innbytter Jakob Orlov slo et innlegg inn i boksen fra høyrekanten, så det tilsynelatende ufarlig ut. Rolantsson var den eneste Brann-spilleren foran mål, og innlegget hadde ikke retning mot hans føtter. Det gjorde imidlertid ingenting. For stormende inn i boksen kom Strømsgodset-back Lars Christopher Vilsvik, som satte ballen i eget nett. Speaker ga Orlov rettmessig hyllest for den målgivende pasningen, men selvmålet var helt åpenbart. Et uheldig øyeblikk for Vilsvik, men for Brann var det nøyaktig den vitamininnsprøytningen de trengte.

77. minutt: For bare fem minutter senere kunne Brann igjen juble for nok en scoring, og denne gang var det ingen tvil om at Orlov skulle krediteres scoringen. Brann hadde flyttet opp sine tyngste menn på en corner, men i stedet for å pumpe den inn foran mål, tok de en kortere variant. Fredrik Haugen fikk til slutt tilbake ballen, og fra en bedre posisjon prikket han innlegget på svenskens panne. Orlov, som ble vraket fra startoppstillingen etter scoringen mot Tromsø, leverte en god søknad om å starte mandagens oppgjør mot Kristiansund, da han scoret Branns tredje mål med et godt hodestøt. Scoringen ble kampens siste.

Eliteserien

SVUTMP
1Viking86111761119
2Lillestrøm7520134917
3Molde7412137613
4Sarpsborg 086312107310
5Strømsgodset731389-110
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. SK Brann
 2. Strømsgodset IF
 3. Marcus Pedersen
 4. Kristoffer Barmen
 5. Fredrik Haugen
 6. Jakob Orlov
 7. Sivert Heltne Nilsen