Fotball

40 fotballsupportere invaderte TV-stasjon etter poengtrekk

Tvang TV-ankrene til å lese opp fem minutter lang protest.

Olympiakos-trener Óscar Garcia ble truffet av gjenstander kastet fra tribunen under kampen mot PAOK i februar. PAOK ble straffet med poengtrekk, noe som har satt sinnene i kok. Reuters

 • NTB

40 PAOK-supportere invaderte studioet til den greske kanalen ERT 3 tirsdag. De tvang TV-ankrene til å lese en fem minutters protest mot poengtrekk på lufta.

Etter å ha gjennomført stuntet forlot supporterne TV-studiet fredfullt og ingen ble arrestert.

Supporterne protesterte mot den greske superligaen etter at deres lag PAOK ble trukket tre poeng etter forrige måneds oppgjør mot Olympiakos. Kampen ble utsatt etter at Olympiakos-trener Óscar Garcia ble truffet av gjenstander kastet fra tribunen.

Les også

Nå er dødsårsaken klar: Astori døde av hjerteinfarkt

Kampen som skulle vært spilt 25. februar ble satt til 3-0-seier til Olympiakos, mens PAOK fikk 30.000 euro i bøter og må spille sine to neste hjemmekamper for tomme tribuner, inkludert kampen mot ligaleder og tittelrival AEK.

– Administrasjonen i ERT fordømmer invasjonen av ERT 3-studioet under en livesending, lyder en uttalelse fra den berørte TV-stasjonen.

TV-stasjonen la til at aksjonen stoppet den normale flyten i programmet på «en svært udemokratisk måte som på ingen vis er forenelig med sportsånden.»

I protesten som sportsankrene måtte lese opp hadde PAOK-supporterne skrevet at avgjørelsen om poengtrekk var den «største sportsskandalen noensinne.»

Les også

Lagerbäck vil ha norsk holdningsendring: – Elitefotball er ikke snilt, det er for de beste. I Norden tar vi så mye hensyn

De oppfordret også alle PAOK-supportere til å delta i en større protestmarsj i bysentrum torsdag, samt før den oppsatte hjemmekampen mot AEK søndag.

PAOK har anket avgjørelsen om poengtrekk i superligaen. De har blant annet beskyldt Óscar Garcia for å overspille. Dette gjør klubben til tross for at spanjolen måtte overnatte på sykehus etter å ha blitt undersøkt av en nevrolog.

Les mer om

 1. Olympiakos

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  Klubbeier med revolver stormet banen etter annullert mål i toppkamp

 2. FOTBALL

  Moldes sikkerhetssjef er sikker på at Zenit-fansen vil oppføre seg

 3. FOTBALL

  Opplevde «skandalescener» på nært hold: Har et klart råd til norsk fotball

 4. FOTBALL

  Da Bamba så Brann-fansen i Haugesund, fikk han følelsen av å kunne fly

 5. FOTBALL

  Slik svarer Vålerenga på Brann-sjefens kritikk

 6. FOTBALL

  TV 2-ekspert reagerer på supporternes protest: – Blant verdens verste ideer