Harry Kane med hat trick i ellevill fotballkamp

England-spissen er Premier Leagues nye toppscorer.

Harry Kane scoret tre da Tottenham slo Leicester lørdag.

Tottenhams Harry Kane viste hvorfor Roy Hodgson tok ham ut på det engelske landslaget da han senket Leicester på egen hånd med tre scoringer i lørdagens 4-3-seier.

Kane er med i diskusjonen om å bli årets spiller i engelsk fotball, og lørdag tok han over som Premier Leagues toppscorer etter tre mål mot Leicester.

– Jeg er utrolig glad for å score hattrick, men det viktigste er at vi vant. Honnør til Leicester for at de ikke ga opp. Jeg tenker ikke på målene mine, jeg bare fortsetter å jobbe hardt. Det har vært en fantastisk uke, sier Kane.

Det første kom etter bare seks minutter, og sju minutter senere doblet han Spurs' ledelse.

Skapte trøbbel for seg selv

I ekte Tottenham-stil skapte hjemmelaget trøbbel for seg selv. Først reduserte James Vardy noen minutter før pause, og like etter hvilen utlignet Wes Morgan for bortelaget.

Det holdt i et snaut kvarter. Kane sikret hattricket fra straffemerket etter at Danny Rose ble felt i boksen.

Fem minutter før slutt satte Morgan sitt annet mål for dagen, men denne gangen i feil ende. Leicester skapte litt spenning med David Nugents mål på overtid, men nærmere kom de ikke.

Dermed ble det 4-3, og tre svært viktige poeng for Tottenham.

For Leicesters del betyr tapet at de fremdeles ligger helt sist på tabellen, og de er nå i akutt fare for å rykke ned til mesterskapsserien.

Arsenal med seks strake

Arsenal fortsetter å legge press på Manchester City i kampen om annenplassen etter 2-1 mot Newcastle lørdag, men måtte etter hvert jobbe hardt for poengene.

Newcastle så ut til å være død og begravet etter en elendig førsteomgang der Arsenal scoret to og nærmest gjorde som de ville.

Olivier Giroud jaktet hat trick etter å ha scoret begge Arsenals mål, men etter hvilen var det et helt annet Newcastle som kom på banen.

Det tok bare tre minutter før Moussa Sissoko reduserte ledelsen, og etter det hang Arsenal på repene.

Newcastle skapte flere sjanser, men til tross for at en strålende Ayoze Pérez og Sissoko var nær, kom aldri mål nummer to.

Dermed har Arsenal seks strake seirer i serien, og er bare poenget bak City på annenplass. Det er fire poeng opp til serieleder Chelsea, med de har to kamper til gode, så det skal fremdeles et lite mirakel til for at det blir en tittelkamp i Premier League i innspurten. (

– Hvis du ser på antall poeng vi har tatt de siste tre månedene, er det fantastisk. Vi vil bare fortsette å vinne, sier Arsenal-manager Arsène Wenger.©NTB)

Premier League

SVUTMP
1Arsenal87012081221
2Manchester City86202992020
3Tottenham Hotspur85211910917
4Brighton & Hove Albion7421148614
5Chelsea74121010013
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk