Fotball

Rekdal om Aabrekk-sparking: - Jeg er sjokkert

VIF-trener Kjetil Rekdal er rystet over gamleklubbens behandling av Harald Aabrekk, som ble kastet etter fire serierunder.

FIKK SPARKEN: Vålerenga-trener Kjetil Rekdal (t.h.) sammen med sin assistent Morten tandberg på Ullevaal tirsdag. Rekdal fikk sparken i AaFK i 2012. I dag led Harald Aabrekk samme skjebne.
 • Kjetil Flygind
  Kjetil Flygind

ULLEVAAL (Aftenposten): Kjetil Rekdal fikk sparken som Aalesund-trener på tampen av 2012. Etter fire år i klubben. Tirsdag led Harald Aabrekk samme skjebne. Etter fire serierunder.

— Jeg er sjokkert. At en trener får sparken etter fire serierunder er enkelt og greit sjokkerende, sier Vålerenga-treneren til Aftenposten i vårsolen på Ullevaal.

LES OGSÅ: Aabrekk fikk sparken i Aalesund

Torsdag møter Rekdal og VIF 46-åringens gamle arbeidsgiver på Ullevaal. Og det er en klubb i fritt fall som stiller på landskamparenaen.

Aabrekk ikke problemet

For etter kun ett poeng på fire forsøk fikk klubben nok og tirsdag var det over og ut for 59-åringen fra Eid, som også har en trenerfortid i Vålerenga.

Kjetil Rekdal og Harald Aabrekk sammen i VIFs trenerteam i 2006.

— Det er ikke Harald Aabrekk som har vært problemet i Aalesund. Jeg kjenner Harald veldig godt. Han har vært i dette gamet i 30 år og har peiling på det han driver med. Det er nok heller andre ting som er problemet, uten at jeg vil gå inn på det, sier Rekdal.Tallene fra Ålesund taler et tydelig språk. Under Rekdals tid i byen var publikumssnittet på Color Line stadion på 9700 tilskuere. Da vant klubben cupen to ganger, og det ble europacupspill på kunstgresset i Jugendbyen. Inkludert årets to første seriekamper, og de to årene som Jan Jönsson trente laget, snittet publikumsoppmøtet på 7400. ## Visjonene i AaFK ikke synlige

- Hva er grunnen til nedgangen og den dalende interessen i Ålesund?

— Det er ikke bare Aalesund som har slitt med at publikumstallene gått ned, det gjelder alle lagene i Tippeligaen. Men når resultatene blir dårligere, profilene forsvinner, forventningene ikke innfris og visjonene ikke er synlige, gjør det sitt til at folk ikke kommer på kamp. Vi har slitt med nedgang i publikum her i Vålerenga også.

Harald Aabrekk griner på nesen etter tapet for Tromsø. Nå er trenerkarrieren i klubben over.

— Fotballen er uansett drivkraft nummer én. Men også profiler, underholdning, dramatikk, prestasjoner og opplevelser spiller inn. Det hjelper ikke med dramatikk hvis man taper kamper hele tiden. Man trenger folk som går fornøyde hjem fra kamp, som snakker om tabellen. For til syvende og sist handler det om å vinne, sier Rekdal.Rekdal mener Aalesund er et svakere fotballag i 2015 enn i 2014. Før årets sesong forsvant det på ny en haug av spillere ut dørene på Color Line stadion. Deriblant midtstopper Jonatan Tollås, som er svært nær å kunne få sin VIF-debut etter kneproblemene som har holdt ham utenfor spill i mange måneder.

- Hvordan opplever du det som skjer i Aalesund nå, spesielt etter alt du var med på som trener i klubben?

- Trist det som skjer

— Jeg synes det er trist. Jeg mener Aalesund kunne hatt den posisjonen Odd har i Tippeligaen i dag, Hvis de hadde vært flinke til å ta de nødvendige grepene underveis, flinke på logistikk og talentutvikling. Og med en sunn økonomi, 8000-9000 tilskuere i snitt på hjemmekampene, og innimellom hatt så gode sesonger at de kunne blandet seg inn i medaljekampen. Og kanskje vunnet cupen. Men det er dramatisk hvis det stemmer at det bare var 3300 tilskuere fysisk til stede på kampen mot Tromsø. Byen må få troen på laget sitt igjen, være stolte av klubben og støtte dem.

Før møtet på Ullevaal torsdag understreker Rekdal at det ikke vil bli gitt noen nødhjelp fra VIF-leiren i form av poeng.

— Men vi har heller ikke tatt seieren på forskudd. Aalesund er desperate, de har ryggen mot veggen, og akkurat det kan slå ut begge veier. Men vi er store favoritter. Selv om Aalesund, som har fått juling i flere kamper nå, vil vise seg frem fra en bedre side, sier VIF-treneren.

 1. Les også

  Aalesund-lederen vurderer ikke egen stilling

 2. Les også

  Aabrekk hadde ikke spillernes tillit

 3. Les også

  Taus Aabrekk: - Jeg trenger tid for meg selv

Eliteserien

SVUTMP
1Molde18133238172142
2Bodø/Glimt18114348202837
3Lillestrøm17114232151737
4Rosenborg1897236221434
5Viking188553225729
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Eliteserien
 2. Aalesunds FK
 3. Vålerenga Fotball