Norges nye dødballtrekk skal ryste Kroatia

Han senket Aserbajdsjan med et nøye planlagt «viftemål». Nå planlegger Håvard Nordtveit (24) nye varianter mot Kroatia.

Landslaget lader opp til kampen mot Kroatia i Marbella. Onsdag formiddag var det forsvaret som ble drillet. Fra v. Martin Linnes, Vegard Forren, Håvard Nordtveit og Even Hovland.
  • Erlend Nesje

MARBELLA (Aftenposten): — Ja, vi har mange trekk. Det er nesten slik at vi ikke har kontroll på hvilken variant vi skal bruke, sier Nortveit og trekker på smilebåndet.

Bundesliga-proffen scoret Norges foreløpig siste landslagsmål, borte mot Aserbajdsjan i Baku 16. november.

En perfekt heading etter dødball reddet 1-0-seieren, som sendte Norges landslag ut i vinterferie med tre strake seire i EM-kvalifiseringen.

MATCHVINNER: Her setter Håvard Nordtveit inn den avgjørende scoringen mot Aserbajdsjan.

Nordtveit har ikke for vane å score for Norge. Men det han scoret i Baku var nøye planlagt på hotellet kvelden i forveien.Seks spillere og deler av støtteapparatet kalte dødballtrekket ved Norges mål for «vifta».

Les også

Folkets lag: Bør Martin Ødegaard starte mot Kroatia?

Nytt møte i Zagreb

I Zagreb fredag kveld skal samme gjeng møtes på et hotellrom for å legge en ny dødballplan mot Kroatia kvelden etter. Assistenttrener Jarl Torske og keepertrener Frode Grodås leder møtet. Av spillerne er Nordtveit, Vegard Forren, Alexander Tettey, Stefan Johansen , Håvard Nielsen og Per Ciljan Skjelbred sentrale på de innøvde dødballen.

Les også

Hemmelig cornertrekk sendte Norge til himmels

— Dagen før kamp samles hele dødballgjengen og så har vi et godt møte på hva vi tror er farlig i forhold til hva Kroatia gjør. De er veldig på mannsdekning, de tar mann-mann, og da trengs det mye bevegelse. Vi kan ikke stå i ro, vi må gå inn på første stolpe, vi må variere litt. Jeg tror de har sett en del på «vifta» og jeg tror derfor den kommer til å være godt dekket.

Håvard Nordtveit brukte hodet til å få inn en fulltreffer på Aserbajdsjan. Mot Kroatia har Norge nye corner-varianter på lur.

— Nå har dere et nytt trekk på gang?- Ja, det har vi. Men det må vi holde tett om. Så får vi se om det fungerer, svarer Nordtveit.

Onsdag ble hele troppen samlet i et av møterommene på landslages hotell i Marbella. Tema?

— Det var et møte om Kroatias offensive og defensive dødballer. Vi fikk se hvordan de gjør ting og tang.

Nordtveit er forberedt på tøffe tak mot Kroatia.

— Det blir viktig at de ikke får mye rom. Vi må gå opp i kroppen på dem, kroatene er fysisk sterke og gode på timing.

Les også

- Dødballene har plaget meg

Annen rolle på klubblaget

For Norge er han midtstopper. På klubblaget Borussia Mönchengladbach er han defensiv midtbanespiller. Nordtveit tror likevel det skal gå bra mot Kroatia, selv om det optimale ville vært å spille på samme plass.

I Tyskland har han vært innbytter de siste kampene. Men det er ikke mer enn en snau måned siden han spilte tre på rad fra start.

— Kommer du til å ta en prat med treneren til sommeren om du ikke får mer spilletid?

— Det er alltid kommunikasjon i løpet av sommeren. Men jeg er involvert i alle kampene, det er ikke mye om å gjøre før jeg er tilbake i startoppstillingen. Men laget gjør det veldig bra, jeg spiller på ett av Europas beste lag som slo Bayern München 2-0 borte. Da er det vanskelig å gå bort til treneren og si at jeg vil spille.