Frustrert Rooney kritiserer pressen etter fyllebråk

England— og Manchester United-kaptein Wayne Rooney (31) slår tilbake etter denne ukens turbulens.

Wayne Rooney takker fansen etter 1-1 mot Arsenal lørdag.

Wayne Rooney dro i bryllup etter 3-0-seieren mot Skottland i landskampen sist fredag. Derfra ble det lekket bilder av en tydelig beruset landslagskaptein i England-tøy. Ifølge britiske medier skal bildene være tatt rundt klokka fem morgenen etter seieren mot erkerivalen.

Dermed har Rooneys navn blitt dratt opp i uheldige overskrifter verden over den siste uken. Han var ikke med i den engelske troppen som møtte Spania tirsdag, men det skal være på grunn av en småskade i forbindelse med kampen mot Skottland — og ingenting med fylleepisoden å gjøre.

Likevel har denne skaden også skapt oppmerksomhet. Britiske medier som BBC og The Times har hevdet at skaden skyldtes at han snublet i drikkeflasker og slo kneet. Etter 1-1-kampen mot Arsenal lørdag, hvor Rooney spilte en drøy halvtime, tok han til motmæle.

— Det er skammelig

- Det føles ut som om media prøver å skrive min nekrolog, men jeg vil ikke la det skje. Det som har skjedd er skammelig. Det viser en mangel på respekt og jeg synes nok er nok. Det er alt jeg vil si, sier Rooney ifølge Sky Sport.

— Jeg er stolt over å spille for landet mitt, og jeg er stolt av det jeg har oppnådd. Det er ikke slutt ennå, la Rooney til.

Manchester Uniteds manager Jose Mourinho mener at forbundet burde beskyttet Rooney bedre.

— Når spillerne drar på landslagssamlinger hører han til på landslaget, og som jeg har lært siden jeg var liten, hvis noen låner meg noe må jeg ta bedre vare på det, enn hvis det var mitt eget, sier den karisimatiske portugiseren.

Måtte beklage seg

Mediene på fotballøya har spekulert i om Rooney mister kapteinsbindet på landslaget etter fylleepisoden, men det har ikke kommet noe offisielle tegn på dette fra det engelske forbundet eller trener Gareth Southgate. United-stjernen måtte imidlertidig beklage seg gjennom forbundet.

— Selv om det var en fridag for hele troppen, er Wayne fullt klar over at disse bildene er upassende for en person i hans stilling. Han har snakket privat med både Gareth Southgate og Dan Ashworth og beklaget sin oppførsel, heter det i en uttalelse til nyhetsbyrået PA.

— Han vil dessuten be om unnskyldning til unge fotballfans som har sett bildene.

Klopp støttet rivalen

En som kom med støtte til Wayne Rooney var Liverpool-trener Jürgen Klopp.

– Denne generasjonen er den meste profesjonelle generasjon som England noensinne har hatt. Alle gutta, alle legendende vi elsker og beundrer drakk som djevler og røyket som gale, men de var fortsatt gode spillere. Ingen gjør det lenger. Jeg kjenner ingen, sa Klopp og mente at saken var blåst opp i meste laget og ville bli glemt om kort tid.

Rooney har i lang tid blitt kritisert for å ikke være god nok for verken landslaget eller Manchester United, og er ikke inne i sin lyseste del av av karrieren. En karriere som uansett må kunne sies å være strålende med sine 119 landskamper og 53 mål for England samt en rekke titler og utmerkelser i Manchester United.