Fotball

Grimstad: – Har ikke opplevd saken som kaos

Styreleder Monica Grimstad i Start avviser at Rekdal-saken har vært kaotisk, men legger ikke skjul på at den har vært skadelig for klubbens omdømme.

  • Henrik Gill
  • Pål W. Jørgensen

Etter et ni timer langt drøftelsesmøte mellom Start og Kjetil Rekdal tirsdag, ble det klart at Rekdal er ferdig i Start.

Da partene møtte pressen tirsdag kveld, fortalte styreleder Monica Grimstad i Start om et møte med lange og gode samtaler.

– Vi har valgt å avslutte samarbeidsforholdet. Jeg er veldig lettet og glad for at vi har landet denne saken. I dag har vi hatt lange og gode samtaler om alt i saken, sier Monica Grimstad til Fædrelandsvennen.

Er det noe dere kunne gjort annerledes i denne saken?

– Gjett om jeg har spurt meg mange ganger om det. Jeg har jobbet som journalist mange år, og noe lignende har jeg aldri vært med på før. En kan alltid gjøre ting annerledes, det kan jeg også. Vi skal ha en god evaluering, sier Grimstad på spørsmål fra NRK.

Hva kan du si om avtalen?

– Vi går hver til vårt. Vi er enige om å avslutte arbeidsforholdet. Så har vi vært enige om at dette var riktig, og at han har akseptert dette, sier hun til Fædrelandsvennen.

Hvem tar over laget?

– Det får du spørre sport om. Vi har et veldig godt trenerapparat, svarer hun.

– Jeg opplever at klubben har stått veldig samlet. De har gitt oss den tilliten til å gjøre dette, svarer hun.

  • LES HVA REKDAL SA ETTER TIRSDAGENS MØTE VED Å KLIKKE PÅ LINKEN NEDENFOR:
Les også

Kjetil Rekdal ferdig i Start: – Min motivasjon har aldri vært et problem

Monica Grimstad i møtte pressen etter at drøftelsesmøtet med Kjetil Rekdal var over i Havnekvartalet i Kristiansand. Foto: Jacob Buchard

– Kanskje vi må lære nå

Du snakker om kultur, men dere har sparket mange trenere på kort tid nå, er det god kultur?

– Nei, det har du helt rett i. Det er klart at vi helt sikkert har gjort mange feil, så kanskje vi må lære nå. Men det har også skjedd utrolig mye bra i Start på mine to år. Vi har jobbet med økonomi og kultur. Vi har en god og profesjonell spillergruppe. Men dette her har ikke vært bra for omdømme, sier hun på spørsmål fra Fædrelandsvennen.

– Jeg er helt sikker på at dette har vært skadelig for Starts omdømme, så nå må vi bare stå på, legger Grimstad til.

– Hvis dette hadde vært en personalsak i en hvilken som helst annen bedrift, hadde det ikke fått på langt nær like mye oppmerksomhet. Og da blir denne saken fremstilt som et stort kaos. Jeg har ikke opplevd denne saken som kaos. Ikke ut fra slik vi har jobbet, det har vært ryddig og vi har gjort de riktige tingene, sier Grimstad.

Du sier dette ikke var kaotisk, hva med da han tok over lagledelsen på lørdag?

– Det var ganske kaotisk, jeg kan jo ikke akkurat si noe annet. Vi hadde jo sendt ut den meldingen om at han ikke skulle lede laget. Så det ville vært å lyve og si noe annet, svarer hun.

– En utfordrende tid for alle involverte

Styreleder i Start En Drøm, Christopher Langeland, var også svært fornøyd med å være ferdig med drøftelsesmøtet.

– Det er fint at vi har fått en avslutning på dette nå. Det har vært en lang dag og en lang prosess. Det har vært en utfordrende tid for alle involvert, og derfor har vi vært klare på at vi måtte ta oss god tid, sier Langeland til Fædrelandsvennen.

– Vi har inngått et forlik med Kjetil, som vi i utgangspunktet er for å få ro, og for å beskytte de ansatte i klubben, legger han til.

Men den avtalen hadde sin pris?

– Det er jo et forlik, så selvfølgelig hadde denne avtalen en pris. Men detaljene i det vil jeg ikke gå inn på, svarer Langeland.

Les også

  1. Trenerforeningen: – Rekdal fikk tilbud om å si opp sin stilling

  2. Starts melding til sponsorene: «Til tross for medias fremstilling av saken, er selve prosessen som kjøres både ryddig og planmessig»

  3. Kevin Kabran klar for svensk klubb

  4. Her ankommer Rekdal møtet med Start-ledelsen

Les mer om

  1. IK Start
  2. Kjetil Rekdal