Fotball

Nå er Børven toppscorer i Eliteserien

Torgeir Børven synes å være ustoppelig om dagen. Spissen scoret sitt fjerde for sesongen da Odd slo Kristiansund 2–0 søndag.

 • NTB

Odd – Kristiansund 2–0

Det gjorde 27-åringen idet han doblet Odd-ledelsen etter en snau time. Han er med det toppscorer i Eliteserien. Søndagens mål kom etter et nydelig Odd-angrep.

– En fantastisk kontring. Det er gøy at vi har den dimensjonen i spillet vårt nå, sa en fornøyd Dag-Eilev Fagermo til Eurosport etter kampen.

Tidligere i kampen hadde Elbasan Rashani sendt vertene i føringen. Det endte med tre nye poeng for Skien-laget, som står med syv poeng på tre kamper. Tidligere har de slått Brann hjemme og spilt uavgjort mot Rosenborg på Lerkendal.

Dermed har Fagermo og hans menn fått en glimrende start på sesongen.

Odd-spillerne jubler for Torgeir Børvens (i midten) 2-0-scoring. Til høyre er kampens første målscorer Rashani. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix

Les også

RBK-krisen fortsatte i Bærum: Ingen arbeidsro for Horneland etter flaut RBK-tap mot Stabæk

Strålende åpning

Odd åpnet forrykende på eget gress. De skapte flere gode muligheter i åpningsminuttene. Etter 20 minutter fikk de også uttelling. Rashani ble spilt igjennom og løftet ballen over Kristiansund-keeper Sean McDermott.

Etter åpningsmålet roet det seg i Telemark. Først på overtid av den første omgangen kom det en ny sjanse. Og den var gigantisk. Dan Peter Ulvestad avsluttet for Kristiansund, og ballen ble rullende på streken før hjemmelaget fikk klarert.

Også i andre omgang var det hjemmelaget som åpnet friskest. 11 minutter inn i omgangen økte Odd ledelsen. Et innlegg fra Sander Svendsen fant Børven, som løftet ballen i mål over McDermott.

Elbasan Rashani scoret kampens første mål. Foto: Teigen, Trond Reidar / NTB scanpix

God Rashani

Gjestene var farlig frempå før pause, men i de siste 45 minuttene slet de med å komme med et godt svar på Odds scoring.

Kristiansund forsøkte igjen og igjen, men greide ikke å komme seg til de helt store sjansene. I tillegg var hjemmelaget farlig på kontringer. Rashani var proppfull av selvtillit og kunne fort ha scoret sitt andre for dagen, men hverken Odd-spilleren eller gjestene klarte å sette inn kampens tredje mål.

Dermed endte det med Odds andre hjemmeseier og Kristiansunds andre strake bortetap. I midtuken ble det 1-2-smell for KBK borte mot Brann i Bergen.

– Vi skaper noen fantastiske muligheter underveis. Vi må jobbe marginene på vår side nå. Inne i boksene er vi ikke gode nok akkurat for øyeblikket, men vi vet at vi har kvalitetene i gruppa. Vi skal være litt bevisst på dette fremover, så skal vi slutte med de hederlige kampene og vippe det i vår favør istedenfor, sa Kristiansund-trener Christian Michelsen.

(©NTB)

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt302631103327181
2Molde30202877364162
3Vålerenga301510551331855
4Rosenborg30157850351552
5Kristiansund301212657451248
 • Champions League-kvalifisering
 • Europaliga-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Odd
 2. Eliteserien
 3. Fotball
 4. Kristiansund BK

Relevante artikler

 1. FOTBALL
  Publisert:

  Ny hjemmeseier til Odd. Fagermo avventer gullsnakk.

 2. FOTBALL
  Publisert:

  Bodø/Glimt rystet Molde

 3. FOTBALL
  Publisert:

  Toppscorer Børven herjet med Stabæk. Odd legger press på serieleder Molde.

 4. FOTBALL
  Publisert:

  Børven senket sin tidligere klubb: Se høydepunktene fra Odd-Brann

 5. FOTBALL
  Publisert:

  VIDEO: Se Helland-suseren som sikret ett RBK-poeng

 6. FOTBALL
  Publisert:

  Salte beholder plassen på Viking-laget