Fotball

Jonas (31) om den nådeløse konkurransen: - Kan ikke hvile ett sekund

Mange hadde regnet bort Jonas Johansen som en sentral TIL-spiller etter forrige sesong. Men 31-åringen, som har spilt for TIL siden han var fem år, mener han har lagt inn gode aksjer for å spille mye framover etter Tyrkia-oppholdet.

Jonas Johansen i aksjon mot Rostov i Tyrkia mandag formiddag.
  • Rune Robertsen
    iTromsø

Tromsøværingen fikk ikke starte en eneste offisiell TIL-kamp etter 16. mai i fjor. Nå er han en av seks midtbanespillere som kriger om to plasser sentralt på TILs midtbane.

Johansen har startet sentralt hos TIL sammen med Morten Gamst Pedersen både mot Trencin og Rostov i Tyrkia. Med Ulrik Yttergård Jenssen hjemme og Gjermund Åsen snart ventet tilbake etter skade er konkurransen ekstrem for å kapre en av de to plassene på TILs midtbane.

– Spiller godt med Morten

Tar man med at midtbanespiller Christian Landu-Landu har vært brukt som back og Fredrik Michalsen er hjemme med skade forstår man at Johansen må prestere for å få tillit inn mot sesongstart.

– Du kan ikke hvile ett sekund verken på trening eller i kamp med en slik konkurranse. Ingen kan føle seg trygg på å spille. Jeg tror vi kan presse hverandre til å bli enda bedre, sier Johansen til iTromsø.

– Jeg synes jeg og Morten passer bra i lag. Vi har fått noen gode økter, samt to kamper sammen her nede i Tyrkia. Slik det har gått så har jeg lagt inn en god søknad, uansett hvem som kommer. Det hjelper oss å ha konkurranse, sier Johansen til iTromsø.

Mot Rostov bemerket han seg gjennom å slå pasningen til Runar Espejord som scoret TILs mål i 1–3-tapet mot laget som om halvannen uke skal spille 16-delsfinale i Europa League.

– Vi har trent mye på å spille bort angrepsspillerne deres når vi spiller opp bakfra. Det synes jeg vi klarte ofte. Så handler det om å utvikle råskapen når vi nærmer oss deres mål, sier Johansen, som peker på en nøkkel for å holde på plassen han har tatt.

– For min del handler det om å holde meg skadefri, og det har gått veldig bra i vinter, sier Johansen.

Vil dyrke to spisser

I TIL-ledelsen er Johansen langt fra avskrevet selv om det er mange sterke navn om få plasser.

– Vi har en flott konkurransesituasjon på midtbanen. Når det gjelder Jonas gjorde han det bra i dag, spesielt i andre omgang, sier hovedtrener Bård Flovik til iTromsø etter 1–3-tapet mot Rostov.

– Jonas spilte ikke så mye i fjor høst, og var dessuten litt skadet. Da er det sterkt å komme inn slik han gjør her. Han virker til å ha brukt perioden godt i vinter. Det ser jeg, sier Flovik.

Etter å ha brukt både to og tre sentrale midtbanespillere i 2016 varsler Flovik nå at han vil bygge videre på 4–4–2 som han har brukt i Tyrkia.

– Vi skal fortsette med dette. Dette er en slags 4–4–1–1, og i vinter skal vi bruke tid på å jobbe videre med denne formasjonen. Nå har vi konkurranse i alle posisjoner, og det er bra, sier Flovik.

Les mer om

  1. Tromsø IL
  2. Bård Flovik
  3. Jonas Johansen
  4. Gjermund Åsen
  5. Morten Gamst Pedersen
  6. Christian Landu Landu
  7. Tyrkia