Fotball

Mix med Frelsesarmeen-stikk til Rosenborg

RBK-spilleren tvitret om sin egen klubbs holdning til Frelsesarmeen.

Mix kommer med et aldri så lite stikk til sin egen klubb i en melding på Twitter.
  • Bråten
  • Roy Tommy

TRONDHEIM (Adressa.no): Debatten har kokt både på adressa.no og sosiale medier etter at det ble kjent at Rosenborg ikke ville støtte Frelsesarmeen direkte med 25.000 kroner, og ikke stå vakt ved julegryta på torvet i Trondheim.

Bakgrunnen for klubbens støttenekt er at Are Veraas ikke får sekretærverv i Frelsesarmeen fordi han er homofil og lever i åpent samliv med en annen mann. Det mente RBK var diskriminering, og et brudd på klubbens verdisyn.

— Ta meg av banen

I går gikk Rune Bratseth ut mot sin gamle klubb og på Twitter i morgentimene onsdag meldte Mix Diskerud det som må sees på som en klar støtte til Frelsesarmeen, og kritikk mot egen klubb.

Les også

– Helt feil, Rosenborg

«Den dagen jeg tror jeg har oppført meg så bra i Trondheim at jeg har rett til å kritisere FRELSESARMEEN— så håper jeg noen tar meg av banen»

Det har ikke lyktes adressa.no å komme i kontakt med en USA-ferierende Mix, slik at spilleren får utdype hva han mener, men onsdag ettermiddag kom det to nye meldinger på hans Twitter-konto:

«I forrige tweet har jeg verken skrevet eller mentat RBK, arbeidsgiveren, klubben min, har handlet feil. "No sting from a bee". Fy Adressa!» og

«Rosenborg Ballklubb har et verdisyn jeg respekterer.Det har også Frelsesarmeen.Og Adressa.Mitt verdisyn tåler lett alle 3.»

- Opp til Mix selv

Men i klubben tas midtbanespillerens tvitring med knusende ro.

- Vi kan ikke uniformere spillernes holdninger, og det er helt opp til Mix selv å skrive det han gjør, sier organisasjonsleder i RBK. Trond Alstad.

Les også

RBK kutter støtte etter homoavskjed

Da RBK-styret og den daglige ledelsen hadde tatt sitt standpunkt ble de ansatte på Brakka informert per mail. Men spillerne som er på ferie fikk først vite det gjennom media.

— Ble det mer oppstyr rundt saken enn dere trodde?

— Vi hadde ikke tenkt på hvordan det skulle bli. Men vi vet at det RBK gjør på og utenfor banen engasjerer folk, og det er vi særdeles glad for, sier Alstad, som nå forteller at klubben har fokus på andre ting som budsjett og spillerlogistikk for 2014.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt28178354233159
2Molde28175665362956
3Viking2815675546951
4Lillestrøm2813694437745
5Rosenborg28128853391444
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien
  2. Rosenborg BK