Fotball

Britiske aviser godter seg med Forrens Rooney-spøk

«Småtjukk»-utspillet har blitt britisk tabloidmat.

De britiske tabloidavisene vier mye plass til Wayne Rooney og Vegard Forrens utspill om at "Rooney ser litt småtjukk ut". Ap/Skjermdump

 • Erlend Nesje
  Journalist

LONDON (Aftenposten.no): — Jeg har alltid vært tøff mot meg selv. Og jeg kommer til å være tøff mot lagkameratene mine. Jeg kommer til å kreve mye av dem, sier Rooney til engelske aviser.

Det er 28-åringen som dominerer spaltene i engelske aviser onsdag formiddag. Norges midtstopper Vegard Forren ante trolig fred og ingen fare da han - i en bisetning i et intervju med TV 2 - sa at «Rooney ser litt småtjukk ut».

Men uttalelsen har blitt britisk tabloidmat, selv om Forren for lengst har sagt at det var ment som en spøk. The Sun og Daily Mirror slår til med titlene «CAPTAIN FATSO» og «FAT CHANCE» på sine sportsforsider.

 • LIVE: England - Norge 21.00

Flere andre aviser fokuserer i stedet på at Rooney kommer til å være nådeløs overfor lagkameratene.

Vegard Forren spiller trolig fra start i midtforsvaret når Norge møter England i kveld - da blir en av hans argeste motstandere United-helten Wayne Rooney. NTB Scanpix

Manchester United-stjernen er «nye Englands» ansikt utad. Etter at eks-kaptein Steven Gerrard i sommer annonserte at han gir seg på landslaget, faller mye av ansvaret på Rooney. Nå er han den mest rutinerte på «Three Lions».

Vil vinne mesterskap

— Hver spiller må yte sitt aller beste. Og det vet jeg at de kommer til å gjøre. Jeg er utrolig stolt av å bli utnevnt som kaptein. Som kaptein er det viktig å være en leder i garderoben, spesielt når vi har så mange unge spillere på laget. Jeg er nødt til å være en god ambassadør, jeg må ta ansvar, jeg må være en god rollemodell for de unge guttene. Jeg hadde noen «saker» i mine yngre dager, men de har jeg lagt bak meg nå, sier Rooney.

28-åringen sier at han beundret de to tidligere landslagsveteranene Gary Neville og David Beckham, men at han lærte mest av Steven Gerrard. Han har mottatt råd fra forgjengeren. Og nå ønsker Rooney suksess i mesterskap.

Les også

Derfor vil ikke Hodgson gjøre som Sir Alex

— Det er ikke bare Steve (Gerrard) og Frank (Lampard) som hadde landslagskarrierer uten å vinne noe som helst. Det gjelder alle siden 1966. Det er en stor liste med navn. Men jeg ønsker ikke å avslutte min England-karriere uten å ha vunnet noe. Jeg har alltid ønsket å vinne et trofé, og dersom jeg leder England til det, vil det definitivt være høydepunktet min karriere. Det vil bli vanskelig, men det er fullt mulig, tror Rooney.

Folket svikter England

England skuffet under fotball-VM i Brasil og måtte reise hjem allerede etter gruppespillet. Det var Englands verste VM siden 1958, og interessen foran Norge-møtet er deretter.

Det er forventet mellom 35.000 og 40.000 tilskuere, det er tidenes laveste siden engelsk fotballs storstue ble åpnet i 2007. Wembley har en tilskuerkapasitet på 90.000, og bunnrekorden for er på 48.876 fra november, da England møtte Sverige i en treningskamp. Gamle Wembley, som ble jevnet med jorden for snart 14 år siden, hadde en bunnrekord på 15.628 tilskuere.

— Det vil bli færre tilskuere enn normalt. Men det kommer rundt 40.000 på kampen, og det synes jeg er mye med tanke på VM-skuffelsen, sier Rooney.

— Vi er alltid takknemlige overfor supporterne, deres støtte betyr absolutt alt. Forhåpentligvis kan vi betale tilbake i form av god og spennende fotball i EM-kvalifiseringen. Og det starter mot Norge, sier manager Roy Hodgson.

Englands lag mot Norge (4-4-2): Joe Hart - John Stones, Phil Jones, Gary Cahill, Leighton Baines - Alex Oxlade-Chamberlain, Jordan Henderson, Jack Wilshere, Raheem Sterling - Wayne Rooney, Daniel Sturridge.

PS! Kampen vises på viaplay.no og Viasat Fotball fra 21.00!

 1. Les også

  - Jeg er en helt OK gutt

 2. Les også

  Hodgson starter med 20-årig Everton-back mot Norge

 3. Les også

  Van Persie slipper operasjon

 4. Les også

  Gamst nekter å gi opp mesterskapsdrømmen

 5. Les også

  Mannen som kan åpne døren til EM for Norge

Les mer om

 1. Herrelandslaget fotball

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  Fra gullgutt til utskjelt: EM kan være Rooneys siste sjanse til å gjenvinne engelske fotballhjerter

 2. FOTBALL

  Forren fikk småtjukk-kommentar i retur fra Rooney

 3. FOTBALL

  Forrens Rooney-spøk vakte stor oppsikt i England

 4. FOTBALL

  I 2006 ble Ronaldo forhatt i England: - Et nytt møte ville vært veldig emosjonelt

 5. FOTBALL

  Shearer sovnet da han så England slå Norge

 6. FOTBALL

  Nå har Rooney fått beskjeden hele England er opptatt av