Fotball

Fem snakkiser etter nok et TIL-tap

Fra Starts tjuvtriks til Mushaga Bakengas formstigning. Her er fem hete temaer etter TIL-Start.

Mushaga Bakenga scoret igjen for TIL, men det ble tap hjemme mot Start. Foto: Bertinussen, Rune Stoltz / NTB scanpix

 • Lars Elvevold

1. TILs elendige høstsesong fortsetter

Etter tapet mot Start står TIL med to seire på ti kamper i høstsesongen, og et poengsnitt på 0,7 poeng per kamp. Med et slikt poengsnitt gjennom en hel sesong ender man med 21 poeng noe som ville ha betydd nedrykk fra Eliteserien.

Etter en sterk vårsesong håpet mange på medaljekamp på Alfheim utover høsten. I stedet skal TIL prise seg lykkelig over å ha så mange poeng «i banken», for høstsesongen har vært begredelig.

2. Dødballenes aften

Start, som ikke hadde scoret et eneste mål på dødball gjennom hele sesongen, straffet TIL hardt på nettopp dødballer. En innøvd dødballvariant, en variantogså TIL har benyttet seg av, fungerte perfekt og sendte gjestene fra Sørlandet opp i ledelsen.

Et billig idømt frispark i andre omgang sørget for 2–0 til gjestene og da ble det en lang vei tilbake for TIL. Gutan var nær ved å få uttelling på dødball selv, men laget klarte ikke få uttelling på sine ni cornere og Morten Gamst Pedersens frekke frisparkforsøk smalt i stanga.

 • HAR DU LEST DENNE? Sigurd (18) ble lyspunktet da TIL tapte igjen.

3. Sigurd Grønlis innhopp

18-åringen fikk sin hjemmedebut da han kom inn for Mikael Norø Ingebrigtsen med tolv minutter igjen av ordinær tid. Og det var tydelig fra første stund at unggutten ikke hadde planer om å stå med lua i hånden. Grønli ønsket ballen så mye som mulig og so en flott pasning som Mushaga Bakenga satt i mål.

18-åringen leverte en sterk søknad om mer spilletid og selv med Gjermund Åsen og Daniel Berntsen tilbake kan man nok forvente å se mer av Grønli de fire siste kampene.

4. Starts tjuvtriks

De tre poengene på Alfheim var livsviktige for Start som fortsetter sin imponerende snuoperasjon under Kjetil Rekdals ledelse. Laget hans tok alle trike i bruk for å dra seieren i land, og en rekke Start-spillere lå nede det siste kvarteret av kampen. Dommer Tom Harald Hagen virket etter hvert å få nok av Start-spillernes tendens til å trenge behandling, men burde ha lagt til mer enn kun fire minutter.

Samtidig er det vanskelig å være for kritisk til Start med tanke på situasjonen laget er i, og noen vil kanskje peke på kampen borte mot Bodø Glimt i vårsesongen som et oppgjør der TIL tok samme triks i bruk.

5. Bakenga på gang?

De to siste kampene har vært nitriste for TIL. Et stygt bortetap mot Kristiansund, ble fulgt opp av hjemmetap mot Start. For Mushaga Bakenga har likevel kampene vært en personlig opptur med scoringer i begge kampene.

Bakenga poengterte etter kampen at det han gledet seg lite over egne scoringer når laget taper, men det gjør nok likevel godt for spissen å få nettsus igjen etter en hittil blytung sesong.

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  Fem snakkiser etter nytt TIL-tap

 2. FOTBALL

  Sigurd (18) ble lyspunktet da TIL tapte igjen

 3. FOTBALL

  Rekdal og Start fortsatte oppturen

 4. FOTBALL

  Marerittet fortsetter for «Mush» – 20 kamper uten nettkjenning

 5. FOTBALL

  Fem snakkiser etter TIL-tap nummer 15 i 2018

 6. FOTBALL

  TIL-børsen: «Nær scoring på et frekt forsøk fra skrått hold»