Svensken tok Norge til VM. Nå forlenger han kontrakten.

Landslagstrener for det norske kvinnelandslaget, Martin Sjögren, har forlenget kontrakten med Norge til ut november 2019.

Landslagstrener Martin Sjögren etter at Norge kvalifiserte seg for neste års fotball-VM i Frankrike. Nå har Sjögren forlenget kontrakten med NFF, slik at han vil lede det norske laget også i det kommende mesterskapet.

Svenskens opprinnelige avtale løp ut i år, men den ble automatisk forlenget til november neste år via klausuler da Norge kvalifiserte seg til neste års VM.

Det betyr at Sjögren også vil lede det norske landslaget i Frankrike-VM neste sommer.

– Vi var enige om at det ville være forstyrrende å snakke kontrakt i forbindelse med VM-kvalifiseringen, sa fotballpresident Terje Svendsen på et pressemøte tirsdag.

De norske jentene tok seg til VM etter å ha slått Nederland 2-1 i gruppefinalen mot Nederland i kvalifiseringsspillet.

Skulle kvinnelandslaget også sikre seg plass i OL i Tokyo 2020, vil Sjögrens kontrakt ytterligere bli forlenget til å gjelde for det sluttspillet.

Fotballpresidenten sier NFF og Sjögren er i dialog om en forlengelse uavhengig av mesterskapene.

– Det at vi er i samtaler med ham om en forlengelse uavhengig av VM- og OL-plass, sier vel hvor tilfreds vi er med ham, sa Terje Svendsen.

Norge kom til VM uten sin største stjerne Ada Hegerberg. Hun har sagt nei til landslaget etter EM-sluttspillet i 2017. Svært lite tyder på at hun kommer tilbake og spiller VM neste år.

(©NTB)