Tromsø-talent sammenlignes med Martin Ødegaard

Steinar Nilsen tror på et gjennombrudd for teknisk eminente Mikael Norø Ingebrigtsen (18) denne sesongen.

TALENT: Mikael Norø Ingebrigtsen har ennå ikke startet en seriekamp for TIL. Det håper han å gjøre noe med denne sesongen.

SKARPHALLEN: TILs angrepsspiller fikk 64 minutter fordelt på seks innhopp i 1.-divisjon i fjor. Denne sesongen blir det trolig mye mer spilletid for A-laget.

– Mikael har hatt en veldig fin utvikling, har trent veldig godt på et høyt nivå. Vi ser gjennom både ferdighetene hans og på den passe fine frekkheten i spillet hans at det har gjort han veldig godt å bli flyttet inn som et virkelig fullverdig medlem av A-stallen til Tromsø Idrettslag, sier TIL-trener Steinar Nilsen.

– Forventer du at han får en del eliteseriekamper i år?

– Å ja, selvfølgelig. Det er der vi er nå. Vi har 21 spillere i troppen nå, og vi kommer til å trenge hver eneste en. Spilletid er noe du gjør deg fortjent til. Det er ikke noe du får. Det er bare opp til spillerne selv, svarer Nilsen.

Ingebrigtsen har alltid vært TIL-spiller. Helt siden han vokste opp i Senjavegen – og trente i timevis på banen ved Elverhøy – har drømmen vært å spille for A-laget. Men han har beina godt plantet på bakken, selv om han føler stor fremgang. I kampene på La Manga scoret han to mål og hadde en assist.

– Jeg må bare fortsette å kjempe om den plassen, så får vi se hvor mange kamper det blir, sier 18-åringen.

– Mikael er Mikael

Mikael er lettbeint, teknisk god, har lavt tyngdepunkt og en fin venstrefot. I gangene på Alfheim og i Skarphallen viskes det om at TIL har fått en egen versjon av Real Madrids Martin Ødegaard. Ingebrigtsen humrer litt idet iTromsø spør om Ødegaard-sammenligningen.

– Ja, jeg har vel fått høre det. Det blir for dumt å si at jeg ikke har hørt det.

– Hvem sier det?

– Det er vel så å si hele laget. Jeg tar ikke tungt på det. Han er jo en sykt bra fotballspiller, så det er jo artig å bli sammenlignet med ham, sier Ingebrigtsen

– Men du ler bare av det?

– Ja, jeg gjør det.

Nilsen har høye tanker om Ingebrigtsens talent, men vil ikke sammenligne ham med Ødegaard.

– Det er jo veldig populært i Norge å sammenligne absolutt alle med Ødegaard. Mikael er Mikael. Han er utrolig morsom å se spille fotball, og jeg synes ikke man skal sammenligne med noen som helst. Han er en attraksjon i seg selv å komme å kikke på, fordi han er så uredd i spillestilen sin, sier TIL-treneren.

Best på høyrekant

Ingebrigtsen mener selv sin beste posisjon er ute på høyrekanten, der han kan skjære innover i banen og komme til skudd eller kombinere med lagkameratene.

– Det er ikke noen tvil om at jeg liker å spille best på høyresiden. Jeg får brukt venstrefoten mest der. Men det går helt fint å spille på venstresiden også, og for så vidt også spiss, sier 18-åringen, som for tiden blant annet jobber med å bli sterkere i overkroppen for å klare å stå imot de tøffe spillerne som venter i eliteserien.

FAKTA: Mikael Norø Ingebrigtsen

Født: 21. juli 1996

Posisjon: Kant, spiss

Høyde/vekt: 173 cm/68 kg

Draktnummer: 24

Seriekamper/mål for TIL: 6/0 (64 minutter totalt). Har også spilt tre cupkamper (ett mål) og en europacupkamp.

Aldersbestemte landskamper/mål: 8/1

Aktuell: Kan få sitt gjennombrudd i TIL denne sesongen.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde23183254213357
2Lillestrøm23135540241644
3Rosenborg23127449311843
4Bodø/Glimt23126556302642
5Vålerenga23123842321039
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk