Tre målgivende og Hodgson-ros: Dette sier Sørloth om den kommende sesongen

Denne sommeren skal Alexander Sørloth bevise at han fortjener å bli satset på i Crystal Palace.

PÅ LAGET: Alexander Sørloth håper dette blir hans høst i sør-London. Her i aksjon mot Halmstad i treningskamp mandag.

Da var det godt nytt for trondheimsgutten at han leverte tre målgivende i mandagens 6–1-seier over Halmstad i Sverige.

– Det er alltid godt å være involvert i mål. Det aller viktigste er formen, for vi har ikke møtt all verdens til motstand. Likevel, det er deilig å være involvert, sier Sørloth til Adresseavisen.

Det skal sies først som sist: Ingen av de tre målgivende pasningene var ferdigscorede kreminnlegg, men mer siste pasning før en flott soloprestasjon:

  • På stillingen 1–1 etter 37 minutter fikk Sørloth ballen oppe på venstresiden. Kraftspissen så ut som han skulle utfordre backen og lagde dermed rom for Patrick van Aanholt, som fikk plass til å hamre løs fra hjørnet av 16-meteren. Skuddet ble en perle til 2–1 for Palace.
  • Fem minutter senere, etter at van Aanholt hadde satt en ny klassescoring, gav Sørloth ballen til Sullay Kaikai midt på Halmstads halvdel. Sørloth skapte riktig nok rom for midtbanespilleren, men Kaikai gjorde så alt selv, passerte to mann og klistret ballen i nærmest hjørne fra 20 meter.
  • Så - etter en time, fikk Sørloth ball rett utenfor Halmstads 16-meter. Nordmannen la den enkelt ut til James McArthur, som laget 5–1 med et flott langskudd.

«Selnæs-løsning»

Uansett var det viktigste for Sørloth å få en kamp fra start igjen. Siden 22-åringen i vinter gikk til Premier League-klubben fra danske Midtjylland for nærmere 140 millioner kroner, har det «bare» blitt fire kamper - alle fra start - for spissen som fremdeles mangler sitt første Palace-mål. En overbelastningsskade preget hans første vår i England.

Likevel er Sørloth veldig glad for erfaringen han fikk forrige sesong, før han går løs på sin første hele sesong i Premier League.

Det har med andre ord blitt en «Selnæs-løsning». Også Ole Selnæs var et halvt år i Frankrike før karrieren i Saint-Etienne virkelig skjøt fart.

– Passer inn med min fysikk

– Det er deilig å være med fra start av i en oppkjøring. Man får tid med laget og blir kjent med lagkameratene. Og så er jeg veldig glad for at jeg fikk spille før jeg ble skadet i forrige sesong. Nå vet jeg hvor nivået ligger og hvor lista ligger. Nå handler det om å ta flere steg og score flere mål, sier Sørloth.

– Man får mer ro til å bygge form nå, så det viktigste er å bli kjent med lagkameratene og få satt en spillestil, sier han.

– Hva var inntrykket ditt av engelsk fotball etter våren?

– Det er selvfølgelig høyt tempo og spillerne er veldig fysiske. Samtidig føler jeg at jeg passer godt inn med min fysikk, sier Sørloth.

– Det var ikke noe spesielt som overrasket. Naturligvis har jeg sett mye Premier League på TV i mange år, så jeg visste hva jeg kom til selv om det er noe annet å spille. I starten gjaldt det bare å gjøre ting enkelt og få vist seg frem. Det følte jeg at jeg fikk gjort bra, bortsett fra å score mål, legger han til.

Hodgson: – Store håp for ham

Dagen før 6–1-seieren i Sverige uttalte Palace-sjef Roy Hodgson at han er fornøyd med det han har sett av den tidligere spissen til Rosenborg, Bodø/Glimt, Groningen og Midtjylland.

Crystal Palace-manager Roy Hodgson har stor tro på Sørloth.

– Vi var veldig fornøyd med ham da han kom, hans debut og de første kampene hans. De var tøffe, for han spilte i en litt uvant posisjon som han ikke var vant til og attpåtil på et nivå som var høyere enn han var vant til, sier Hodgson til FootballLondon.

– Vi har store håp for ham og vi tror han var den spilleren vi så etter, den rette profilen og den rette karakteren, fortsetter han.

Rosen fra den tidligere landslagssjefen til England kommer selvsagt godt med. Nå øyner Sørloth håpet om å utfordre Christian Benteke, Andros Townsend og resten av Palace-offensivet om en plass i startoppstillingen.

Håper på tidlig scoring

– Det er veldig positivt å føle tillit til treneren og jeg føler han vet hva jeg er god på. Ikke minst hvordan jeg skal brukes og det gjør det enklere for meg, sier Sørloth.

– Jeg føler jeg er i utfordrerposisjon og at spissplassen er åpen. Så gjelder det bare å levere og score mål i oppkjøringen, så får vi se når sesongen starter. Da håper jeg selvfølgelig å være i elleveren, sier den 1995-fødte angriperen.

Han håper Crystal Palace kan forbedre fjorårets 11.-plass og mener laget bør gå for topp ti. For hans egen del vil han ikke gi scoringsmålsettingen et ansikt i form av et tall.

– Først og fremst håper jeg å få spilt meg til fast plass, så håper jeg målene kommer etterhvert. Noe antall pleier jeg aldri å sette, men jeg håper jeg får den første tidlig. Så får vi se hvor bra det blir, sier Sørloth.

Sørloth-tro på RBK: – Går videre

Nå venter resten av en hard oppkjøring med mange kamper mot mindre god motstand, før seriestarten åpner i et byderby borte mot Stefan Johansen og Fulham 12. august.

Men det neste på agendaen er å se at Rosenborg forhåpentligvis tar seg videre i Mesterligaen når de møter Valur på Lerkendal onsdag.

Sørloth får ikke sett den live, og må følge trøndernes revansjejakt etter 0–1-smellen sist via TV. Det forsmedelige tapet på Island så den tidligere RBK-spissen på skjerm.

Les også

RBK-treneren: - Det er ikke noe mageplask om vi ryker mot Valur

Les også

«Tap mot Valur vil være et av sommerens styggeste mageplask»

– Jeg så første omgang, jeg fikk ikke med meg andre omgang. Men jeg forsto det slik at det ikke var helt tipp-topp på en dårlig kunstgressbane. På Lerkendal regner jeg med at det blir mer fart og at de får kjørt på litt mer i angrep. Mitt tips er at de tar seg videre. Det er jeg ganske sikker på, det er vel noen sultne spillere på vei tilbake fra skade også, sier «litj-Sørloth».

Premier League

SVUTMP
1Manchester City66001631318
2Liverpool65101551016
3Brighton65011881015
4Tottenham Hotspur6420157814
5Arsenal6420116514
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk