Fotball

Tyske VM-stjerner latterliggjøres: «Vi fortjente ikke bedre»

Sjekk reaksjonene etter at den regjerende verdensmesteren røk ut av VM.

Toni Kroos og Tyskland røk hodestups ut av VM.
  • Roar Lyngøy
    Roar Lyngøy

Tyskland var en av de største forhåndsfavorittene til å ta et nytt VM-gull.

Men etter sjokktap 0–2 mot Sør-Korea i siste gruppespiillskamp, er VM over for Tyskland.

«Alle» satt med følelsen av at tyskerne kom til å score til slutt, men i stedet var det Sør-Korea som scoret to mål helt på tampen - den ene etter en VAR-avgjørelse der dommeren først hadde markert for offside.

Les også

Sverige-helten etter VM-sjokket: - Uvirkelig!

«Fotball er et enkelt spill. 22 menn løper etter en ball i 90 minutter, og til slutt vinner ikke lenger Tyskland alltid. Tidligere versjon er historie», skriver Gary Lineker på Twitter.

Han ble kjent for sine tidligere twitringer om Tyskland som alltid vinner til slutt.

– Den største skammen

Tyske medier er også i sjokk.

«VM-mareritt! Men noe mer fortjente vi ikke», skriver storavisen Bild.

«Dette er den største skammen i tysk VM-historie! For første gang feiler vårt lag i en innledende runde», tordner avisen.

Bilds forside etter Tysklands sjokktap.

Også Die Welt preges av sjokket. «Et historisk nederlag», skriver avisen. De spekulerer også i fremtiden til landslagssjef Joachim Löw.

Avisen Die Welt med bilde av en fortvilet Thomas Müller.

«Tyskland er ute!», skriver Spiegel.

Ikke bare er Tyskland ute, men de endte også sist i gruppe F bak Sverige, Mexico og Sør-Korea. Kun Sverige greide tyskerne å ta poeng mot.

De regjerende verdensmesterne røk ut av gruppespillet også i VM i 2002 (Frankrike), 2010 (Italia) og 2014 (Spania). Slik sett deler Tyskland skjebne med flere.

På Twitter raljeres det nå med trener Joachim Löw:

Uviss fremtid

På pressekonferansen etter sjokkinnsatsen sa Löw at det nå er uvisst hva som skjer med ham videre.

– Det er for tidlig for meg å svare på det spørsmålet. Jeg trenger noen timer før jeg kan vurdere situasjonen med klare øyne, sa 58-åringen da han av TV-kanalen ZDF fikk spørsmål om sin fremtid.

– Tysk fotball tapte i dag. Det var ikke bare en kamp som ble tapt, men vi mistet mye av det vi har bygd opp de siste årene, sier Löw, som overtok ansvaret alene i 2006 etter å ha ledet landslaget sammen med Jürgen Klinsmann i VM på hjemmebane.

Rett før VM signerte han en ny fireårskontrakt, men nå utelukker han ikke at hans tid som landslagssjef er over.

– Jeg må sove på det før jeg sier noe mer. Så kort etter kampen er jeg totalt frustrert og skuffet. Jeg hadde ikke sett for meg at det kunne gå slik, sier han.

Får støtte av presidenten

Tysklands mannskap har ikke sett ut som «Die Mannschaft», og med det spillermaterialet tyskerne besitter skal de selvsagt være mer enn gode nok til å nå en åttedelsfinale.

Tysklands manager Oliver Bierhoff sier at han går ut fra at landslagssjef Löw til tross for VM-fadesen ikke gir seg i jobben.

– Det er ikke riktig tidspunkt å gå inn på en enkeltanalyse av hva som har skjedd. Jeg går ut fra at «Jogi» fortsetter, sier han.

Også Tysklands fotballpresident Reinhard Grindel uttrykker sin støtte.

– Før VM ga vi ham tillit til 2022, og det er ikke endret, sier Grindel og legger til at man må gjøre en grundig analyse av hva som gikk galt i VM.

Les mer om

  1. Fotball-VM
  2. Tysk fotball