Manchester United snudde mot Tottenham og er klare for FA-cupfinale

Lå under, men kom tilbake i semifinalen på Wembley.

  • NTB

MANCHESTER UNITED - TOTTENHAM HOTSPUR 2–1

José Mourinho og hans Manchester United er klar for FA-cupfinalen etter å ha kommet tilbake og slått Tottenham 2-1 i semifinalen på Wembley lørdag.

Dermed kan Manchester Uniteds portugisiske manager ta sin annen seier i FA-cupen. Han har tidligere løftet trofeet som Chelsea-manager etter triumfen i 2007.

FA-cupfinalen er den 20. i Manchester Uniteds klubbhistorie. Kun Arsenal, med like mange finaler, kan måle seg med antallet, og om United-laget går til topps denne sesongen tangeres Gunners' 13. triumfer i den tradisjonsrike turneringen.

Etter kampen var Mourinho tydelig på at hans lag har fått ufortjent kritikk denne sesongen.

– Vi burde spørre oss selv om det er for mange kritikere. Vi kan komme til å ende på annenplass med ytterligere seks poeng (i Premier League). Å klare det i konkurranse med alle de fantastiske lagene vi spiller mot er noe klubben ikke har klart på en del år nå. Samtidig vil dette bli den fjerde finalen på tre år. Så kanskje det er for mye kritikk, sa han ifølge BBC etter kampen.

MATCHVINNER: Ander Herrera satte inn den avgjørende 2–1-scoringen for Manchester United. Jesse Lingard kommer jublende til.

Lørdag kom hans lag skjevt ut da Tottenham gikk ut svært aggressivt. Dele Alli satte ballen i mål i det 11. minutt etter en strålende målgivende pasning fra danske Christian Eriksen.

Eriksen fikk en pasning fra midtstopper Davinson Sánchez, før han sendte ballen på tvers inne i feltet. Der ventet Alli, som sendte de hvitkledde i ledelsen til enorm jubel fra halve Wembley.

Les også

Mohamed Salah tangerte Premier League-legender da Liverpool rotet bort seieren

Dier i stolpen

Både Harry Kane og Eriksen hadde muligheten til å doble ledelsen like etter, men ingen av de to Tottenham-stjernene fant nettmaskene. Det gjorde derimot Alexis Sánchez.

Manchester Uniteds chilenske stjernespiller plasserte seg inne i feltet og fikk servert et meget godt innlegg fra Paul Pogba. Innlegget var alt annet enn ferdigscoret, og Sanchez var både sterk og god da han headet ballen i Tottenham-keeper Michel Vorms høyre hjørne.

KLARE FOR FINALE: Alexis Sánchez scoret Manchester Uniteds første mål på Wembley lørdag.

Spurs var likevel svært nær å kunne gå til pause på 2-1 da et skudd fra Eric Dier smalt i stolpen på overtid, men i stedet var det United-laget som tok ledelsen etter hvilen.

Les også

Sørloth på benken da Crystal Palace tok ett poeng

Herrera fra dypet

Et oppspill mot Romelu Lukaku fant til slutt veien til belgieren, som spilte ballen i retning Jesse Lingard. Ander Herrera kom imidlertid stormende fra dypet og dunket inn 2-1-scoringen med strak vrist.

NEDE FOR TELLING: Det var ikke Tottenham og Harry Kanes dag på Wembley. Manchester Uniteds Phil Jones og Chris Smalling kan imidlertid feire FA-cupfinale.

Christian Eriksen var igjen nær nettsus da han forsøkte seg fra distanse etter 74 minutter. Danskens forsøk med venstrefoten snek seg imidlertid på feil side av nettveggen sett med Spurs-øyne.

United-laget holdt unna for stormløpet til Mauricio Pochettinos mannskap i sluttminuttene og kan rette øynene mot finalen. Der møter laget enten Chelsea eller Southampton.

(©NTB)