Fotball

Nordlie frustrert etter tapet mot Vålerenga: – En eliteseriedommer bør være motivert til en slik kamp

Skeid kjempet tappert mot eliteserielaget Vålerenga, men måtte til slutt se seg slått.

Vålerenga-spillerne jubler etter at Luis Felipe har sendt eliteserielaget opp i 2–0-ledelse mot Skeid.
  • Halvor Ekeland

Skeid-Vålerenga 1–2 (0–1)

Lillebror mot storebror i Oslo. David mot Goliat. Nordlie mot Deila. Skeid mot Vålerenga.

Det så riktignok ikke slik ut. Skeid var tidvis fullt på høyde med eliteserieklubben Vålerenga. Med flere farligheter, mye ballbesittelse og en offensiv inngang til kampen, var Skeid fullt på høyde med storebror.

Kanskje er det nettopp det som gjør at Vålerenga spiller i eliteserien mens Skeid spiller i annendivisjon. For det var nettopp Vålerenga som trakk det lengste strået.

Tom Nordlie var ikke spesielt imponert over dommeren etter tapet mot Vålerenga.

Frustrert på dommeren

Selv om banespillet var relativt likt, var det noe annet som opptok Skeid-trener Tom Nordlie etter kampen.

– Vi taper på to dødballer. Så syns jeg at alle dueller og frispark som er fifty-fifty går mot oss. Jeg syns en eliteseriedommer bør være motivert i en sånn kamp som dette. Jeg syns vi er bedre enn dem i annenomgang, sier Nordlie til Aftenposten etter kampen.

– Skylder du på dommeren?

– Nei, ikke legg ordene i munnen på meg.

– Jeg spør.

– Det er 50-50-dueller. Før scoringen skal vi ha frispark, men får det ikke. Så får de frispark på noe som ikke er frispark. Det scorer de på, sier Nordlie.

Dommer Espen Eskås er ikke enig i at han ikke var motivert.

– Det får han mene. Vi forbereder oss like mye til hver kamp. Det er sikkert litt skuffelse etter kampen også. Vi er like motivert til cupkamper som eliteseriekamper. Dette er jo en folkefest som vi får ta del av. Jeg har ikke studert bildene enda, så det er vanskelig å evaluere allerede nå, sier Eskås.

Vålerengas trener, Ronny Deila, hadde et litt annet fokus etter kampen.

– Jeg syns det var en tøff kamp. De er gode. Banen er jo fra før krigen, da er det vanskelig. Det kan jeg si nå som vi vinner. Men gutta står på her. Det er et tøft lag vi møter. De skaper bare to sjanser, det syns jeg er bra. Vi spiller mye kamper nå. I dag er det viktigste at vi går videre, sier Deila.

Les også

Storlagene slet tungt: Nytt eliteserielag på hodet ut av cupen

– Ro ned litt, a

Skeid og Tom Nordlie slo altså ut Sandefjord i den forrige runden av cupen.

Også da storebror i hovedstaden var på besøk, var de godt med i starten av kampen. Ved flere tilfeller spilte de seg til det som kunne bli sjanser, men var upresise når den avgjørende pasningen skulle spilles.

For det røde Oslo-laget kjempet tappert første kvarter. De sto høyt, var uredde og satte fart når de fikk mulighet. Litt vel mye fart, synes trener Tom Nordlie til tider. Som da han ropte ut på banen etter 12 minutter:

– Trekk ut stikkontakten og ro ned litt, a!

Det var likevel Vålerenga som kom til den første store muligheten. Amin Nouri dunket til fra hjørnet av 16-meteren. Ballen suste gjennom luften, smalt i tverrliggeren og spratt ned på streken bak Emil Fiskvik i Skeid-målet. Heldigvis for hjemmelaget var centimeterne på de rødes side.

Skeids Ayoub Aleesami (t.h.) i duell med Peter Godly Michael under kampen mellom Skeid og Vålerenga på Nordre Åsen i Oslo.

Den første halvtimen virket det som om det var hjemmelagets trener som var mest fornøyd. Fra sidelinjen ropte Nordlie instrukser om press og bevegelser, mens Vålerengas trener, Ronny Deila, manet til innsats.

– Du vil jo ha en prestasjon i slike kamper. Jeg var irritert i pausen mot Grorud (forrige runde i cupen, red.anm.), da var det dødt. Men her står de på helt ut. Det får vi igjen for. Vi vinner fortjent, selv om det var en jevn kamp, sier Deila.

For tidvis fikk Vålerenga-treneren se den innsatsen han ønsket. For eksempel etter 40 minutter.

En Vålerenga-spiller ble taklet og fikk et frispark på 20 meter. Skeid-spillerne protesterte mot selve frisparket, men det brydde naturligvis Bård Finne seg fint lite om. Med en lekker avslutning over muren og ned i nærmeste hjørne, sikret han 1–0 til eliteserielaget.

Det var nettopp denne situasjonen som skapte frustrasjonen til Nordlie.

– Det er to dødballer mot, ellers er vi fullt på høyde med dem, sier Skeid-treneren.

Les også

Brann videre i cupen: Spenningen levde helt inn

Kjempet seg tilbake

Det tok ikke lang tid i den andre omgangen før Deila igjen sto på sidelinjen og ristet på hodet. Skeid fikk slått inn mellom keeper og forsvar, men ballen var akkurat innenfor rekkevidde for Vålerenga-keeperen. Oppgitt gikk Deila rundt og ristet på hodet til støtteapparatet.

Sekunder senere kunne Vålerenga faktisk tatt ledelsen da et skudd fra Finne gikk via en Skeid spiller og var i ferd med å duppe ned i målet bak Skeid-keeperen. Fiskvik fikk akkurat en hånd på ballen som deretter gikk til hjørnespark.

På det hjørnesparket var ikke Skeid-forsvaret gode nok i markeringen. Ballen datt ned på fem meter, hvor Luis Felipe fikk avsluttet med høyrefoten og dermed doblet ledelsen for Vålerenga.

Så, da klokken akkurat hadde passert timen, vartet Skeid opp med angrepsspill av ypperste klasse. Hassan Yusuf fikk ballen på 25 meter og tredde ballen lekkert gjennom Vålerenga-forsvaret og til innbytter Johannes Nunez Godoy. På mesterlig vis satte han ballen ned i det lengste hjørnet.

– Nå tar vi dem, nå tar vi dem, nå tar vi dem, skrek Skeid-supporterne.

Deila skryter av Skeid

For plutselig var Skeid med i kampen. Ikke bare på resultattavlen, men også i banespillet. Symbolet på det var da Samuel Adekugbe fikk gult kort for å hindre Skeid i å sette ballen raskt i gang.

– Nå har vi dem på gaffelen! Kom igjen nå, skrek Nordlie for å oppildne spillerne sine.

Også Vålerenga-treneren ble imponert over Skeid.

– Vi må skryte av dem også. De har ikke tapt i år. De kommer til å bli vanskelige å slå. Jeg så Vard Haugesund ble rundspilt her for noen dager siden. Dette er tøffe kamper. Vi er videre, det er jeg glad for, sier Deila.

Etter 85 minutter fikk også Skeid muligheten til å utligne og å få ekstraomganger. Sander Flåte raget høyest på et hjørnespark, mens Vålerenga-keeper Robert Sandberg ruset ut. Headingen fra Flåte gikk kun noen centimeter over målet, men det ble med en gedigen mulighet.

Dermed var det nettopp storebror som var størst. Til tross for meget hederlig innsats fra hjemmelaget.

Les mer om

  1. Vålerenga Fotball
  2. Skeid
  3. Tom Nordlie
  4. Ronny Deila