Kontroversielt i Sarpsborg: Her får Molde-spilleren direkte rødt kort

Molde måtte avslutte med ti mann da de avga poeng for tredje gang på rad.

Mathias Normann ble utvist for bortelaget Molde.

SARPSBORG 08 - MOLDE 2–2

Det ble uavgjort i Sarpsborg etter en svært innholdsrik kamp mot Molde. Hjemmelaget ledet to ganger. To scoringer av hjemmelagets Mikkel Agger ble utlignet av Einar Braut Håland og Mathias Normann.

Men poenget til tross: Nå har Molde tre seriekamper på rad uten seier. I tillegg har de blitt slått ut av cupen av 2. divisjonslaget Brattvåg.

Mikkel Agger scoret to mål for Sarpsborg mandag, ett av dem på straffespark. Likevel ble det ikke tre poeng til hjemmelaget.

Kampen var full av kontroverser. Først da Sarpsborg fikk straffe og gikk opp i 2–1, etter en klønete involvering av Stian Gregersen. Mikkel Agger løp inn i 16-meteren, men ble hindret av Gregersen da ballen var på vei inn til keeper.

Deretter da Mathias Normann ropte på straffe før pause, og da samme mann ble sendt i dusjen et stykke ut i den andre omgangen. Dommerteamet mente Normann stemplet en Sarpsborg-spiller. Det var Molde-spilleren uenig i.

Les også

Solskjær uenig i kritikken: – Det er ingen krise i MFK

Uenige i utvisningen

– Jeg er tøff nok til at jeg hadde stått her og innrømmet det om det var rødt kort. Men helt ærlig prøver jeg å sette ned foten og treffer ham, sier hovedpersonen i et intervju vist på MAX.

Han får støtte av trener Ole Gunnar Solskjær.

Dommer Ola Hobber Nilsen forklarer avgjørelsen slik overfor Eurosport etter kampen:

– Jeg får et klart innspill på at Normann tråkker bevisst oppå motspiller. Da er det voldsom opptreden, og det er rødt kort ifølge regelboka. I og med at det er bevisst blir det ganske alvorlig med en gang. Da blir det rødt kort, sier han.

Han sier videre at han står på sitt etter å ha sett episoden på video.

Ropte på straffe

Solskjær og Normann var også tydelige på at sistnevnte ble snytt for straffe da han gikk ned for telling innenfor 16-meteren på overtid av den første omgangen.

– Jeg regner med det hadde blitt gitt frispark midt på banen, sa en bestemt Solskjær, som ikke var i tvil om at hans lag skulle fått en mulighet fra 11 meter.

Situasjonen skapte diskusjon i sosiale medier. Tidligere toppdommer Per Ivar Staberg var blant dem som var enig med Solskjær. På Twitter ga han klart uttrykk for at Molde ble snytt.

– Det er godt mulig Normann skal ha straffe. Jeg vil gjerne se den flere ganger før jeg sier noe bombastisk, var dommen fra kommentator Kjetil Rekdal.

– Ut ifra min vinkel kan jeg ikke se at det er noe kontakt. Vi har sett i ettertid at det er litt kontakt. Men fortsatt er jeg usikker på om han faller før situasjonen, at det er han som konstruerer det eller om dette er klink klar straffe, sier Hobber Nilsen selv.

Les også

«Sesongen har så vidt begynt, men det er allerede krise i Molde Fotballklubb»

Luke til Brann

Resultatet gjør at Molde taper ytterligere terreng til serieleder Brann. MFK har 14 poeng. Brann topper Eliteserien med sine 22 poeng.

Men til tross for poengtap, var det en nokså fornøyd Ole Gunnar Solskjær som ble intervjuet på TV.

– Jeg er veldig fornøyd med innsatsen, sier Molde-treneren.

– Vi burde helt klart tatt tre poeng. Vi skal jo vinne denne kampen, men slik er det noen ganger, sa Sarpsborgs tomålsscorer Mikkel Agger etter kampen.

For Sarpsborg stadion har historisk sett vært en marerittbane for Solskjær. Mandag scoret hans lag der for første gang.

Sarpsborg på niendeplass har ti poeng. Sarpingene er også inne i en dårlig stim i serien. Forrige seier kom mot VIF 2. april (3-0).

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30253271254678
2Bodø/Glimt30186686414560
3Rosenborg30168669442556
4Lillestrøm30165949341553
5Odd30136114345-245
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk