Fotball

Viking har signert ny spiss

Lokal spiller får sjansen.

Jostein Ekeland i kamp for Vidar mot Hønefoss i 2017.
  • Stig Nilssen

Ved midnatt mandag kveld stenger det norske overgangsmarkedet. Viking har brukt de siste timene til å hente en ny spiller, Vidar-spilleren Jostein Ekeland (21).

- Dette var kult, det er veldig kjekt å få denne muligheten, sier Jostein Ekeland til Aftenbladet mandag kveld.

21-åringen har vokst opp i Viking-systemet og gått gradene i klubben siden han var 11 år. Men da han var siste års junior i 2017, ga daværende hovedtrener Ian Burchnall ham beskjed om at han ikke ble tatt opp i A-troppen.

Det var en beskjed som Ekeland tok tungt, det var også en beslutning Aftenbladet vet det var uenighet om internt i klubben.

Les også

Perfekt serieåpning av Viking - banket Kristiansund

Ekeland ble plukket opp av daværende Vidar-trener Morten Jensen. Der har Ekeland spilt bra og hatt proffkontrakt de to siste sesongene.

Vidar og Viking har kommet til enighet om betingelsene i overgangen. De skal være av den symbolske sorten.

- Jeg tok opp hansken i 2017 og har de siste sesongene vist at jeg har ett nivå eller to opp inne. Nå er jeg heldigvis tilbake i Viking, sier den offensive spilleren som signerte en ettårskontrakt.

Les også

Engelske Curtis (19) dro til Norge kun for å se Vikings serieåpning

Jostein Ekeland trente med Viking et par ganger forrige uke. Der gjorde han det såpass bra inntrykk at hovedtrener Bjarne Berntsen valgte å gi ham kontrakt.

I Viking sliter Johnny Furdal fortsatt med skade, i tillegg fikk de Axel Oskar Andresson skadet mot Kristiansund søndag.

Ekeland kan spille både spiss, kant og indreløper. Han er en veldig bra press-spiller med spillforståelse.

- Vikings spillestil passer meg veldig godt. Så får Bjarne Berntsen bestemme hvor på banen han mener jeg passer best, legger Ekeland til.

Han møter på trening i Viking tirsdag og slutter seg til troppen på direkten.

  • Se høydepunktene fra Vikings seier mot Kristiansund:

Les mer om

  1. Viking FK
  2. Jostein Ekeland
  3. Ian Burchnall