Fotball

Brutter'n: - Sikker på at vi blir ubehagelige å møte

Kåre Ingebrigtsen blir overrasket om Rosenborg ikke spiller jevnt med St. Etienne.

UERFAREN I EUROPA: Kåre Ingebrigtsen er sikker på at Rosenborg-laget vil klare å hevde seg i Europa League, til tross for at troppen består av uerfarne spillere i europacupsammenheng.
  • Sjur Magnus Bergstrøm

SAINT-ÉTIENNE (adressa.no): Rosenborg hadde onsdag kveld sin siste trening før Europaliga-kampen mot franske St. Etienne. Det var en avslappet gjeng som hadde en siste gjennomkjøring på Stade Geoffroy-Guichard.

— Vi er en ganske uerfaren gjeng i Europa. Vi har spilt på oss rutine i kvalifiseringen, men se på lagene vi skal møte. Dnipro spilte i finalen i fjor, du har Lazio og St. Etienne... Vi er ganske sikre på at vi er laget som blir jævlig ubehagelige å møte. Jeg tror også at Dnipro og Lazio MÅ videre, hvis ikke er noen i trøbbel i de klubbene. Vi og St. Etienne lever nok bedre med å ikke gå videre. Vi er her uten press, sier Ingebrigtsen.

Konradsen er aktuell

Onsdagens trening ga ingen svar på hvem som starter for RBK, men Ingebrigtsen sier at han har laget forholdsvis klart. En av posisjonene det er knyttet mest spenning til er indreløperrollen sammen med Mike Jensen og Ole Selnæs på midtbanen: En av årets kometer i Fredrik Midtsjø eller helten fra seriefinalen, Anders Ågnes Konradsen.

Les også

Eggen: - Vi må skræm dem!

— Anders er høyaktuell til å starte stort sett alle kamper, også her. Han kjenner nivået etter å ha spilt i Frankrike og det kan fort hende vi får sett han på banen, sier Ingebrigtsen.

Ikke redd for å gjøre endringer

Ingebrigtsen er naturlig nok glad for luksusproblemene han har både på midtbanen og i andre posisjoner.

— Heldigvis hadde vi et fantastisk overgangsvindu i sommer. Vi kom oss inn i Europaligaen og det er enormt viktig at vi har troppen vi har. Vi blir enda bedre skodd når Micke Dorsin kommer tilbake om ti dager og Tore Reginiussen er tilbake om 20. Han er ikke redd for å benytte seg av bredden i troppen, fordi han synes tre-fire endringer i startelleveren ikke gjør laget noe svakere.

— Forspranget vi har på elleve poeng gjør at vi kan ha en større ro og prioritere litt annerledes enn det vi måtte gjort hvis forspranget var mindre. Det viktigste for oss var at vi hadde et høyt mål om å komme oss til Europa. Vi håper det blir fullsatt og gleder oss. VI skal nyte det og slippe oss løs.

Les også

Svensson frykter ikke trøkket: - Får ikke panikk av 35.000 franskmenn

Føler seg klar

Etter forrige bortekamp i Europa, 3-0-seieren mot Steaua, skrøt Rosenborg-treneren hemningsløst av speiderarbeidet treningsstaben hans hadde gjort i forkant av kampen. Det gjør han allerede kvelden før kampen mot St. Etienne.

— Vi er like godt forberedt på St. Etienne. Henriksen har gjort en fantastisk jobb sammen med Erik Hoftun og Andrea Loberto. Vi er klare på hva vi møter.

- Hva er hovedpunktene de har kommet frem til?

— Det er veldig bra lag. De er fysiske, rutinerte og har gode individuelle spillere. Men så er det, som med Steua, spørsmål om hvor bra kollektivet er. Vi må være bra sammen for å slå dem. Klarer vi å holde dem de første 20 minuttene, blir de og publikum utålmodige og det blir bedre og bedre for oss, sier han.

Ingebrigtsen legger ikke skjul på at St. Etiennes spillere jevnt over er bedre individuelt enn Rosenborg sine. Han setter sin lit til at kollektivet Rosenborg er bedre enn deres og han tror de matcher franskmennene i lagarbeidet.

— Jeg blir overrasket om det er stor forskjell på lagene torsdag kveld, sier han og mener at uavgjort vil være et godt resultat for RBK.

— Og tre poeng vil være veldig bra, sier han med et smil.

Les også

  1. «Ville vært falsk om jeg hadde vært dørgende kjedelig»

  2. Britisk storavis minner Mourinho på marerittkampen: - Husker du Rosenborg?

  3. 1000 ledige billetter til Molde-RBK

Les mer om

  1. Europa League
  2. AS Saint-Etienne
  3. Rosenborg BK