Fotball

Sjokk og fortvilelse for Arsenal i serieåpningen

Keeperkjøpet Petr Cech med marerittkamp.

Arsène Wenger og Arsenal fikk en fryktelig start på sesongen.
 • Odd Inge Aas
  Journalist

Arsenal-West Ham 0-2

EMIRATES STADIUM (aftenposten.no): Det manglet ikke på optimisme rundt Emirates før Arsenals åpningskamp mot West Ham. Mange har tippet «The Gunners» som den tøffeste utfordreren til regjerende mester Chelsea. Skulle dette endelig bli året hvor Arsene Wenger igjen ledet laget til ligagull?

Aftenposten-journalist Odd Inge Aas på plass på Emirates Stadium.

Det kan det selvsagt fortsatt bli, men starten på Emirates kunne definitivt vært bedre.Selv om hjemmelaget produserte flest sjanser i første omgang og var det førende laget gjennom hele kampen, endte det likevel med fortvilelse.

Cheikhou Kouyate og Mauro Zarate sikret en overraskende og sterk 2-0-seier for gjestene.

Her er fem ting vi lærte fra Arsenals seriepremiere:

Arsenals keeperproblem trenger ikke være løst

Mange har trukket frem Petr Cech som brikken som har manglet i Arsenals gullpuslespill. Målvakten har i flere år ikke stått i stil med det offensive mannskapet på Emirates. Derfor ble overgangen til den rutinerte med den store rekkevidden mottatt med stor glede og applaus de første gangene han var borti ballen mot West Ham.

Men da den lange tsjekkeren ruset ut og bokset hull i luften på et frispark etter 43 minutter, slik at Cheikhou Kouyate enkelt kunne heade ballen i det tomme målet, ble det stille blant hjemmesupporterne.

Da Mauro Zarate helt ut av ingenting fikk muligheten etter 57 minutter var heller ikke tsjekkeren med på notene. Han så ut til å ha tyngdepunktet på feil bein, for han klarte aldri å rekke ned til det ikke for godt plasserte skuddet.

Finnes det en stjernespiss tilgjengelig, bør Wenger åpne lommeboken

Et Arsenal-lag som produserer sjanse på sjanse, men ikke klarer å sette ballen i mål. Har du hørt det før?

Mange eksperter har ment at det er like viktig å hente en målscorer som ny keeper for Arsenal. Det behovet ser ikke ut til å ha forsvunnet over sommeren.

Mot West Ham smalt ballen i tverrliggeren fra Aaron Ramsey, Alex Oxlade-Chamberlain og Santi Cazorla hadde sine muligheter, men ingen av dem fikk ballen i mål. Det gjorde heller ikke Olivier Giroud, som startet på topp på bekostning av en benket Theo Walcott.

Alexis Sanchez kom inn som innbytter i annen omgang på grunn av en kort sesongoppkjøring etter Copa America-gullet med Chile, men det er ingen tvil om hva supporterne helst ser at Wenger henter inn.

West Ham under Slaven Bilic blir en knallhard motstander

En gammel kulthelt har fått oppgaven med å lede West Ham i det som er deres siste sesong på Upton Park. Et nedrykk er utenkelig før laget skal innta Olympiastadion, og det vet Bilic godt.

Han har sagt at laget skal spille underholdende fotball, og 2-0-seier borte mot Arsenal i ligaåpningen må definitivt ha vært god underholdning for lagets supportere.

Det kommer også til å være en porsjon galskap blandet inn i underholdningen. Bilic har allerede selv vist det i sommer ved å bli suspendert fra å sitte på benken i lagets kamper i Europa.

Da syv minutter var spilt på Emirates hadde laget allerede pådratt seg to gule kort. Selv om Arsenal produserte noen gode muligheter i første omgang, gjorde et meget godt organisert bortelag det vanskelig for Arsenal.

Martin Samuelsen kan få Premier League-sjanser av Slaven Bilic

I sin første ligakamp som West Ham-manager, borte mot en av gullfavorittene, valgte Bilic å bruke en 16-åring sentralt på midtbanen. Reece Oxford omtales som et enormt talent, men valget var utvilsomt modig og dristig av Bilic.

Det må være oppmuntrende for 18 år gamle Martin Samuelsen. Nordmannen har fått mye spilletid i sommer både i treningskamper og i kvalifiseringen til Europaligaen.

Bilic ser definitivt ut til å mene at er du god nok er du gammel nok. Nå gjelder det bare for Samuelsen å bli spilleklar etter skade og gjøre det han kan for å imponere Bilic nok en gang.

Oxlade-Chamberlain kan bli en av sesongens store spillere

Nå var det 21-åringen som mistet ballen da West Ham la på til 2-0, men man satt likevel igjen med et inntrykk av at dette kan bli sesongen hvor Alex Oxlade-Chamberlain kan få sitt definitive gjennombrudd i Premier League.

Raidet da han lurte bort fire-fem West Ham-spillere før pause, og gikk fra egen halvdel og fant Santi Cazorla foran mål i første omgang, var kampens aller største prestasjon.

Han hadde også en volley tidlig i kampen, som fra 18 meter snek seg like utenfor det venstre krysset.

Kampen om en av de offensive midtbaneplassene på Arsenal er utrolig tøff, men det skal mye til om ikke «Ox» får mye spilletid av Wenger denne sesongen.

Mot West Ham var det imidlertid ikke nok. Heldigvis for «The Gunners» er det 37 kamper igjen.

Les også

 1. Uniteds keeperkrise og Mourinhos tøffe utfordring

 2. Nå starter den store testen for Rodgers som Liverpool-manager

Premier League

SVUTMP
1Chelsea97112332022
2Liverpool96302762121
3Manchester City96212041620
4West Ham United95221610617
5Brighton & Hove Albion943299015
 • Champions League
 • Europaliga
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Engelsk fotball
 2. Premier League
 3. Arsenal FC
 4. West Ham United FC