Fotball

Historisk tapsrekke for AaFK

Aldri tidligere har AaFK opplevd å tape seks bortekamper på rad i eliteserien. I tillegg har klubben spilt 12 kamper på rad uten å vinne på Åråsen.

 • Kristian Stenerud

FORTVILET: AaFK-trener Trond Fredriksen var langt nede etter søndagens 3-1-tap borte mot Lillestrøm. Han var sjokkert over hvor svake laget til tider var. – Vi har hatt våre to beste treningsuker i år før kampen, sier Fredriksen. NTB scanpix

– Vi slipper inn for lette baklengsmål. Før pause hadde Lillestrøm tre sjanser og scoret to ganger, det er noe som kjennetegner oss i år på bortebane, sier trener Trond Fredriksen til Sunnmørsposten.AaFK har på rekke og rad tapt bortekampene mot Start, Viking, Bodø/Glimt, Haugesund, Sarpsborg 08 ogsøndag altså 3-1 mot Lillestrøm. Sist AaFK vant en bortekamp var mot Sandefjord 10. mai.

Gode treningsuker

– Vi har hatt våre to beste treningsuker i år før kampen. Kvaliteten, intensiteten og måten vi har jobbet på har vært fantastisk bra. Jeg er sjokkert over at vi ikke er bedre, sier han.

SE VIDEO: Grytebust: — Jeg er rimelig lei nå

– Dere har aldri tapt seks bortekamper på rad i eliteserien før?

– Jeg hadde virkelig håpet og trodd vi skulle snu det nå. Vi har variert fra det geniale til det begredelige i hele år, men nå har vi 14 dager igjen til neste bortekamp, sier AaFK-treneren.

– Jeg tenker ikke så mye annet enn at vi bare må få snudd denne trenden. Nå har vi Tromsø borte neste gang, så vi får se, sier Sten Grytebust.

Store variasjoner

– Hvis vi fortsette med tap borte og seier hjemme, så holder vi nok plassen. Det blir ikke så mye mer enn det. Vi er kanskje fornøyd med det i år, men ikke på sikt, sier han.

Les også

Åråsen-forbannelsen lever videre for AaFK

Fredriksen uttalte etter fredagens trening at de hadde en god plan og visste hvordan Lillestrøm skulle slås. Men nå har AaFK spilt 12 kamper på rad uten å vinne på Åråsen.

– Vi skal snu det etter pause, men så smeller det relativt kjapt inn 3–0. Vi gjør så godt vi kan, det er ikke noe å si på det, så blir det mer åpent på slutten når vi sender opp mye folk, sier AaFK-treneren.

Leke reduserte

Allerede etter 11 minutter smalt det på Åråsen stadion. Sten Grytebust klarte ikke å bokse skikkelig unna en innoverskrudd corner, som til slutt endte opp hos Marius Lundemo som banket ballen i mål fra sju-åtte meter til 1–0. Like før pause økte Jørgen Kolstad til 2–0. AaFK fikk en verst tenkelig start på 2. omgang da Fred Friday satte inn 3–0 aleine mot Sten Grytebust. I forkant gikk Edvard Skagestad i bakken i en duell mot Friday, som gjorde at spissen fikk gjør som han ville.

Les også

Eliteserietrener måtte fjerne video med støtte til Arbeiderpartiet

Leke James tente et lite håp da han satte inn 3–1 på et straffespark tre minutter før slutt, men da var det allerede for seint.

– Jeg er drittlei av måten vi slipper inn mål på, men vi kan ikke grine av det som har skjedd. Jeg har aldri tapt her tidligere før denne kampen, sier Grytebust.

Les mer om

 1. Eliteserien
 2. Lillestrøm SK
 3. Aalesund FK

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  Åråsen-forbannelsen lever videre for AaFK

 2. FOTBALL

  Hoseth ble helten da Aalesund knuste Stabæk på Nadderud

 3. FOTBALL

  AaFK-treneren tok på seg store deler av skylda

 4. FOTBALL

  Frykter eliteseriens toppscorer forsvinner i sommer

 5. FOTBALL

  AaFK-treneren: – Det handler ikke om at vi er for dårlig trent

 6. FOTBALL

  Hyller Aalesund-keeperen for aldri å ha gitt opp