Blir hetset av fansen - men nå skal Rooney spille for Everton igjen

Manchester United-stjernen gjør gjesteopptreden i gamleklubben.

Wayne Rooney skal spille for Everton i en showkamp.
  • NTB

Wayne Rooney skal spille for Everton mot Villarreal i Duncan Fergusons testimonial 2. august.

Manchester United-spissen vil gjøre en gjesteopptreden i barndomsklubben. 29-åringen debuterte i Premier League for Everton som 16-åring og scoret også hans første mål på øverste nivå i klubben. Ferguson skal ha vært en av hans store helter, skriver klubben på sinhjemmeside.

– Min store kamerat Duncan Ferguson har annonsert sin testimonialkamp og spurt meg om å være med. Jeg er glad for å si at jeg vil dukke opp for å støtte en av mine fotballhelter. Som en ung spiller i klubben var han en viktig inspirasjon for meg og da jeg slo igjennom på førstelaget hjalp han meg og så etter meg, skriver Rooney på sin Facebook-side.

Les også

Rooney fristes av USA

Har blitt hetset

Ferguson spilte i Everton fra 1994 til 1998 og fra 2000 til 2006, før han la opp. Først i august får han sin avskjedskamp.

Wayne Rooneys gjesteopptreden i Everton er noe overraskende tatt i betraktningen hetsen han har fått fra klubbens supportere i en årrekke.

I 2010 ble han vraket fra Manchester United-laget til en kamp mot Everton fordi daværende manager Alex Ferguson ønsket å beskytte ham for hetsen.

(©NTB)