Fotball

Denne mannen er aktuell for trenerjobben i Åsane

Hiep Tran kan bli Mons Ivar Mjeldes erstatter.

SUKSESS: Under Hiep Trans ledelse har FK Fyllingsdalen hatt en god sesong. Drømmen om opprykk til 2. divisjon levde faktisk helt til siste serierunde.
  • Magnus Wikan

Jakten på Mons Ivar Mjeldes erstatter i Åsane er godt i gang. Den meritterte treneren fra Osterøy fikk sparken etter at klubben rykket ned for to helger siden, og ledelsen i Åsane håper det ikke vil gå lang tid før en ny hovedtrener er på plass.

En av de aktuelle kandidatene til jobben er Fyllingsdalen-trener Hiep Tran, som allerede skal ha blitt kontaktet av klubben fra nordre bydel.

Les også

Mjelde er ferdig som Åsane-trener: – Nå ønsker jeg dem alt godt

– Jeg har hørt noen rykter om det selv. Flere har spurt om jeg har blitt kontaktet og har nevnt navnet mitt i den sammenhengen, men dette er ikke noe jeg tenker på, sier Tran.

– Er du blitt kontaktet?

– De har forhørt seg om situasjonen min. Det har ikke vært noe mer konkret enn det, sier han.

– En interessant jobb

Treneren fra Østfold tok over FK Fyllingsdalen foran 2018-sesongen, og har fortsatt ett år igjen av kontrakten med den store bydelsklubben.

– Jeg sa til Åsane at jeg har kontrakt i FK Fyllingsdalen i ett år til og at jeg forholder meg til den. Klubbene må ordne opp seg imellom først, uansett, sier Tran.

Les også

Åsane og Sotra må til Alta og Bærum: – Vi må bare begynne å se etter billige flybilletter

– Men du er interessert?

– Åsane er en interessant jobb for alle trenere i Bergen med ambisjoner, selv om den hadde vært enda mer interessant om de ikke rykket ned, sier han.

Likevel, om Åsane ønsker flere samtaler med ham, kommer han ikke til å takke nei.

– Jeg vil i hvert fall ha et møte med dem og høre hva som er fremtidsplanene deres. Sett utenfra virker det som om de ønsker å ha en profil med mange spillere fra egen klubb, og det er noe som trigger meg. Jeg vil ikke bare lede et A-lag, men bygge en klubb, sier Tran, og er snar med å legge til:

– Vi har et spennende prosjekt på gang her i Fyllingsdalen også, så det vil ikke være lett å velge, i så fall.

INTERESSERT: Hiep Tran vil lytte til ethvert tilbud Åsane vil komme med, men hva som helst kan ikke lokke ham fra jobben som FKF-trener.

Åsane vil ikke kommentere navn

Det er sportssjef Trond Bjørndal som leder trenerjakten til Åsane. Han ønsker verken å bekrefte eller avkrefte om Hiep Tran er et aktuelt navn for den ledige stillingen.

– Vi har dannet oss et bilde over hvilke kandidater som er aktuelle, men jeg ønsker ikke å kommentere noen navn på nåværende tidspunkt. Vi er fortsatt i en prosess, som vi kommer til å ta videre de nærmeste dagene, sier Bjørndal.

PÅ TRENERJAKT: Åsanes sportssjef Trond Bjørndal.
Les også

Kalvenes blir Bodø/Glimt-assistent

– Når håper dere å ha en ny trener på plass?

– Tidsaspektet vil avgjøres av om vi finner den riktige matchen, sier han.

– Hva slags trenertype ser dere etter?

– Vi ønsker å bruke vår visjon som rettesnor, og kommer til å styre etter den, sier Bjørndal, og henviser til «visjonen» som står skrevet på klubbens nettside.

Den er som følger:

«Med offensiv og attraktiv fotball fra lokale spillere skal Åsane Fotball etablere seg i toppen av norsk fotball. Dette skal vi oppnå via et sterkt lokalt engasjement, kvalitetstilbud til alle aldersgrupper og et fremragende utviklingstilbud.»

Les også

  1. Branns nye talent hylles i Sverige

  2. Orry Larsen mener han hadde godt av å forlate AaFK

  3. Tok imot sølvet med et smil, men: – Jeg er så skuffet

  4. Mer trening på dagtid og økt profesjonalisering: Slik skal Sandviken nærme seg LSK

Les mer om

  1. Fotball 2. div
  2. FK Fyllingsdalen
  3. Mons Ivar Mjelde
  4. Åsane Fotball