Fotball

Her scorer Bakenga for Rosenborg igjen

— Jeg føler at jeg er ønsket tilbake igjen, sier Mushaga Bakenga etter å ha scoret i comebacket for Rosenborg.

Mushaga Bakenga scoret for Rosenborg igjen.
 • Marius Dahl

— Jeg har vært hjemme i Trondheim og tre uker og folk stopper meg på gata, utelukkende for å si at jeg ikke skal bry meg om ting som blir skrevet og at jeg er en fin fyr, sier han til Adresseavisen etter 5-0 mot Verdal.

LES OGSÅ:

Les også

 1. Her er Bakenga tilbake på Rosenborg-trening

 2. Dette kan avgjøre Bakenga om blir RBK-spiller

 3. Bakenga med i RBK-troppen som skal møte Verdal

— Leser ikke aviser

I strålende humør, mest fordi han har klart å gjennomføre 45 minutter en periode med lite trening, var mye som før han dro fra Trondheim for fire og et halvt år siden. Først til Club Brügge, så fra utlån til utlån - til slutt i Molde, der et brudd i akillesen og lite spilletid gjorde det oppholdet mislykket. Reaksjonen fra supporterne var uansett lite positivt.

— Det bryr jeg meg ikke noe om, jeg leser ikke aviser uansett. Jeg føler at jeg ønsket tilbake igjen, sier Bakenga.

Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen.

Han brukte 18 minutter på å score i comebacket — på en signaturchip slik vi husker ham fra 2011-sesongen. Fra sidelinjen så han John Hou Sæter sende Rosenborg opp i ledelsen etter fem minutter. Sittende på reklameskiltene sammen med Magnus Stamnestrø planla duoen hvordan de skulle senke Verdal etter pause.- Vi snakket om det, at jeg skulle få den i bakrom. Da var det bare på chippe, det er vel signaturen min, gliser angrepsspilleren.

LES OGSÅ:

Verdal-keeperen selvkritisk

— Selv keepern til Verdal sa det til meg etter kampen. Han skjønte jeg skulle vippe den over ham, så han mener han burde tatt den, sier han.

Det gjorde han ikke. To scoringer av Matthias Vilhjalmsson og én fra Holmar Eyjolfsson fastsatte sluttresultatet til 5-0 favør gjestene. Nå er spørsmålet om Bakenga blir værende.

— Jeg skal trene her de neste ukene, det er alt jeg vet, sier Mush.

- Men du har lyst til å komme hjem?

— Det holder jeg for meg selv, sier han.

Kåre Ingebrigtssen var snar mer å gi spissen ros etter kampslutt og selv om en oppvisningskamp på Verdal'n er langt fra banene Rosenborg skal boltre seg på i høst, mener Bruttern man så kvalitetene til Bakenga i kveld.

- Bare gøy

— Se hva han får til på så små rom da. Får han bittelitt plass, så tar han frem de scoringene der, sier Ingebrigtsen.

Like ordknapp som målscoreren er det lite konkret å få om fremtiden til spissen, men Rosenborg-treneren var uansett godt fornøyd med gjennomkjøringen.

— Viktigst for oss var å komme oss ut på stor bane og spille igjen. Fantastisk ramme rundt kampen og mange fans, det er bare gøy, sier Bruttern.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt22145346202647
2Molde22135454262844
3Kristiansund2212372925439
4Rosenborg22115645291638
5Viking2211564240238
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Eliteserien
 2. Mushaga Bakenga
 3. Rosenborg BK