Fotball

Dansker avgjorde for Egersund

Den gode hjemmeformen fortsetter.

SEIER: Mads Nørby Madsen ble kåret til Egersunds beste spiller, og bidro også med sin første scoring i tigerdrakta. Her i kamp med Groruds Trace Murray. Publikum kunne smile i septembersolen i Okka By.
  • Kjell Åvendal

EGERSUND-GRORUD 2-1

Egersund opprettholdt sin gode hjemmestatistikk da det ble 2-1 seier over Grorud søndag ettermiddag. Men det var en seier som satt langt inne, etter at gjestene fra Oslo i perioder trykket bra på for en utligning.

Egersund kom best i gang, men fram mot halvtimen spilt var det Grorud som var vassest rent spillemessig. Det ble allikevel Egersund som fikk overtaket etter at laget scoret to raske mål. Begge scoringene kom etter innlegg fra høyrekanten, og begge ganger var det en danske som var sist på ballen. Først Mads Nørby Madsen, som scoret sitt første mål i tigerdrakta etter overgangen fra Ringkøbing. Bare to minutter senere doblet Christian Andreasen ledelsen, med sitt fjerde mål for sesongen.

Mot slutten av omgangen fikk Grorud flere overgangssjanser etter nonchalant spill på Egersunds midtbane, og minuttet før pause reduserte Preben Mankowitz fra kloss hold etter at ballen først hadde truffet tverrliggeren. Etter pause hadde Grorud ballen mest, men hjemmelagets forsvar spilte en god kamp og slapp sjelden gjestene til avslutninger fra farlig hold. Egersund hadde til gjengjeld flere kontringsforsøk, der bare svake avslutninger hindret at laget økte ledelsen.

— Vi kommer aldri skikkelig i gang mot en motstander som har flere veldig gode enkeltspillere. Men begge scoringene kommer våre etter bra spill. Etter pause var vi ikke veldig gode, og det ble en tøff kamp for å holde ledelsen. Men totalt sett synes jeg vi vinner en fortjent seier, var EIK-trener Bengt Sæternes kommentar til kampen. Groruds trener Rolf Teigen måtte se sitt mannskap gå på det første tapet på seks kamper, noe som gjør at laget fremdeles sliter i bunnen, med bare to poeng ned til nedrykksstreken. - Det var lite som skilte lagene i dag, men totalt sett var nok EIK et lite strå vassere, og vant fortjent, sier Teigen.

Egersund er fortsatt med i kampen om opprykk, og skal opp i en viktig bortekamp mot tabelltoer Vard i Haugesund neste helg.

Kampfakta:

Egersund - Grorud 2-1 (2-1)

Idrettsparken, Egersund, 483 tilskuere

Målene: 1-0 Mads Nørby Madsen (31), 2-0 Christian Andreasen (33), 2-1 Preben Mankowitz (44)

Dommer: Ola Kellerhals, Vaulen

Les mer om

  1. Fotball 2. div
  2. Grorud IL
  3. Egersunds IK