Fotball

Superinnbytter reddet poeng for Arsenal

Tottenham ledet lenge etter en scoring av Harry Kane, men Kieran Gibbs kom inn fra benken og sørget for uavgjort i London-derbyet

REDNINGSMANN: Kieran Gibbs brukte bare litt over ett minutt fra hanble byttet inn før han utlignet for Arsenal mot Tottenham. Det målet reddet poenget for hjemmelaget.
 • Torgrim Gotland Bakke

Etter en skuffende start på sesongen, fortsetter Harry Kane å imponere. Tottenham-spissen scoret sitt sjette mål på fire kamper da han sendte Spurs i ledelsen mot Arsenal etter en halvtime på Emirates Stadium. Og Kane så lenge ut til å bli matchvinner mot Arsenal, slik han ble på White Hart Lane i vår. Men en uventet redningsmann kom inn fra benken og reddet poenget for "The Gunners" i et sjanserikt lokalderby.

Intensiv start

Det 181. nord-Londonderbyet startet med høyt tempo og press fra begge lag, men få sjanser. Arsenal la seg høyt og kjørte kampen, men Tottenham satset på kontringer. Men sjansene uteble.

Det var før Harry Kane kom løs. Danny Rose slo en pasning i bakrom fra sin backposisjn. Laurent Kocielny var for sen da han forsøkte å sette Tottenham-spissen i offside, og dermed fikk Kane fri bane mot Arsenals mål. Alene med Peter Cech var han iskald og satte inn 1-0 for bortelaget.

SCORET: Harry Kane scoret for sjette gang på de siste fire kampene da han ga Tottenham ledelsen.

Scoringen hadde liten effekt på antallet sjanser i kampen, men temperaturen på banen økte mellom de to lokalrivalene. Kun minutter etter scoringen var det en heftig brytekamp i Tottenhams straffefelt mellom Jan Vertonghen og Olivier Giroud. Først ropte Giroud på straffe etter han ble lagt i bakken av belgieren før franskmannen reiste seg opp og knuffet Spurs-stopperen overende. Dommer Martin Atkinson valgte å kun gi tilsnakk til de to kamphanene.

Store sjanser

Etter pause, ble det brått mer sjanserikt. Først var Arsenal farlig frempå. Kun to minutter etter hvilen var Joel Campbell nære på for hjemmelaget, men en god redning fra Hugo Lloris hindret utligning. Like etter var Tottenham nære scoring. Et skudd fra Christian Eriksen gikk via en Arsenal-spiller og like utenfor.

Og det stoppet ikke der. Tre minutter senere sto tverrliggeren i veien på en heading fra Olivier Giroud. Franskmannen fikk en ny stor sjanse etter en times spill, men headingen gikk like utenfor.

Etter Arsenals store sjanser, fikk Tottenham to gode muligheter på rappen. Først reddet Cech et god skudd fra Eriksen og kort etter fikk Kane sjansen fra spiss vinkel, men skuddet gikk utenfor.

Etter de to sjansene, tok Tottenham over og spillet foregikk stort sett inne på Arsenals halvdel. Det førte til flere muligheter for Tottenham. Nærmest var stopper Alderweireld, som raget høyest på en corner, men Cech fikk slått ballen unna.

Redningsmann fra benken

Og den manglende uttellingen skulle staffe seg. Med kvarteret igjen å spille, kom utlingingen for hjemmelaget. Og som så mange ganger før var det Mezut Özil som var nest-sist på ballen.

Kieran Gibbs setter inn 1-1 i duell med Tottenhams Kyle Walker.

Tyskeren fikk ballen på høyrekanten og la inn på bakerste stolpe. Der dukket venstreback Kieran Gibbs, som ble byttet inn like før, opp og fikk en fot på innlegget. Lloris var på ballen, men klarte ikke å holde den ute.Og like etter var innbytteren nære på igjen. Per Mertesacker forsøkte seg på en sjelden brasse og holdt på å få en målgivende da Gibbs på ny fikk en god sjanse på bakerste stolpe. Men denne gangen sto Lloris i veien.

De siste minuttene var det hjemmelaget som styrte spillet, men Spursforsvaret fikk ryddet unna det meste og holdt unna for Arsenals sluttspurt.'

Skuffet Kane

Med uavgjort ligger Arsenal nå likt med Manchester City på tabellen med 26 poeng, men City leder på bedre målforskjell. Tottenham ligger på femteplass med 21 poeng.

– Det er ikke ofte jeg scorer. Når jeg først gjorde det, var det godt at det hjalp laget, sa Gibbs om sitt første seriemål siden mars 2012. – I disse kampene kan man aldri gi opp. Vi vet hva det betyr for begge lags tilhengere, sa Arsenal-spilleren ifølge NTB.

– Vi er skuffet over uavgjort borte mot Arsenal, og det sier noe om nivået vi er på nå, sa Harry Kane etter kampen.

– Jeg synes vi spilte veldig bra. Det var en åpen kamp med sjanser i begge ender av banen. Arsenal fortsatte å angripe, og til slutt fikk de målet sitt.

Les også

 1. God debut for Aston Villas nye manager

 2. På tross av historisk dårlig sesongstart: - Det er feil av Chelsea å sparke Mourinho

 3. Leicester-spiss Jamie Vardy kan bli historisk i neste kamp

 4. Kaptein Tettey ledet Norwich til seier

 5. Van Gaal roser unggutten som satte fyr på United: - Han fortjener suksessen

Premier League

SVUTMP
1Manchester City38296399267393
2Liverpool38288294266892
3Chelsea382111676334374
4Tottenham Hotspur382251169402971
5Arsenal382231361481369
 • Champions League
 • Europaliga
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Engelsk fotball
 2. Premier League
 3. Arsenal FC
 4. Tottenham Hotspur FC