Oljemesse og skolestreik bremser billettsalget før Norge-Emiratene

Tilreisende blir forhindret fra å oppleve Norge og Martin Ødegaard.

MIDTPUNKT: 15 år gamle Martin Ødegaard blir spilleren flest har fokus på før Norge-Emiratene.

STAVANGER (Aftenbladet): Den franske statskanalen TF1, tilsvarende NRK i Frankrike, kommer til Stavanger for å lage en sak rundt 15-åringen fra Strømsgodset, en rekke agenter og speidere vil sitte på tribunen og 20 mann fra Abu Dhabi-tv i Emiratene kommer til Stavanger.

Samtidig har oljemessen i Stavanger, ONS, skapt et problem for arrangørene. Det er rett og slett ikke nok hotellrom å oppdrive. Det har stoppet mange tilreisende som gjerne ville se kampen. I tillegg har lærerstreiken gjort at Viking har måttet droppe den planlagte billettoffensiven mot videregående skoler og ungdomsskoler i distriktet.

Solgt 5400 billetter

— Vi hadde tenkt å oppsøke flere skoler før kampen, men på grunn av streiken har vi droppet det. I stedet har vi laget en stand på oljemessen, der vi selger billetter til bedriftene som er representert. Vi håper det kan kompensere litt av det vi taper på skolene, sier Vikings kommersielle direktør, Dag Ove Aksland til Aftenbladet.

Les også

Se hvem Høgmo tar med mot England og Italia

Det var mandag formiddag solgt 5400 billetter til landskampen. Men Aksland håper på enda flere de neste dagene.

— Vi har svært familievennlige priser, og med to Viking-spillere i troppen, André Danielsen og Yann-Erik de Lanlay, er det også lokale innslag som bør pirre litt ekstra, håper han.

Godtok ikke skoleskip

Det er Norges Fotballforbund som er offisiell arrangør, i samarbeid med Viking. Og den største utfordringen har vært å skaffe hotellrom.

— Heldigvis har vi et godt samarbeid med ONS. De har hjulpet oss. I utgangspunktet snakket vi om å leie skoleskipet «Gann» for å innkvartere lagene, men da satte Emiratene foten ned. De hadde ønske om langt mer komfort. Nå har vi ordnet innkvartering på Hotel Clarion, der de også får eget spa, opplyser Aksland.

Les også

Englands landslagssjef hyller uttaket av Ødegaard

Fram til fredag hadde heller ikke Viking hotellrom til de danske dommerne. Også dette ordnet seg i helgen.

— Vi vet at mange sliter med å skaffe overnatting. Blant annet må de norske tv-produksjonsselskapet leie charterfly til sine ansatte for å få dem fra Stavanger til Oslo etter kampen, sier Askland.