Markus Henriksen tok grep da han ble satt ut i kulden

− Det gikk en faen i meg.

STORSPILL: Markus Henriksen har levert solide prestasjoner både på klubb- og landslag over tid. Lørdag kveld var han sterkt delaktig i at Norge slo Malta 2-0.
  • Birger Løfaldli

ULLEVAAL STADION (adressa.no): Med hjelp fra faren, den tidligere RBK-spilleren og treneren Trond Henriksen, har Markus Henriksen tatt et nytt løft. Dette beviste han til fulle da han leverte praktspill i 2-0-triumfen mot Malta.

Henriksen var svært delaktig i at Norge tok et nytt steg mot EM i Frankrike til sommeren, og overfor Adresseavisen legger han ikke skjul på at tiden ute i landslagskulden motiverte ham til å komme enda sterkere tilbake. Henriksen debuterte for Norge som 18-åring under Egil «Drillo Olsen», men i starten av Per-Mathias Høgmos tid som sjef var han lenge utenfor troppen.

LES OGSÅ: Motgangen var bra for meg

Storspill i Nederland

Trønderen har storspilt for AZ Alkmaar i Nederland og er nå definitivt tilbake i landslagsvarmen.

− Jeg er i kjempeform. Jeg tror aldri jeg har vært i så god form som nå. Jeg har tatt utrolig mange steg siden fjorårssesongen og har levert både i Europa League og i den nederlandske Æresdivisjonen. Det ser bra ut.

− Har du gjort noe spesielt?

− Jeg har trent godt. Det gikk en faen i meg da jeg var lenge uten landslagsspill og hadde en liten skade. Alle kampene gikk bra, men det var ikke mye bedre enn det, sier han.

Står igjen på feltet

23-åringen forteller at han står igjen på treningsfeltet i Nederland og terper på detaljer. I ferien gjennomfører han ekstratreninger sammen med faren Trond, som i høst har hatt som oppgave å finstudere Rosenborgs motstandere i Europa League.

Både i ferien har jeg trent, og så står jeg igjen mye på feltet på klubblaget, sier han.

Skal man bli bedre, så må man øve. Det er deilig at det endelig vises på banen også, poengterer midtbanespilleren.

Tidligere Rosenborg-spiller Alexander Tettey sendte Norge opp i ledelsen mot Malta etter 19 minutters spill. Alexander Søderlund la på til 2-0 etter 51 minutter i det som var RBK-spissens første landslagsmål. Forarbeidet til 2-0-scoringen ble levert på strålende vis av Henriksen.

Det kan være den beste kampen jeg har spilt for landslaget. Jeg har spilt en del ålreite kamper, men ikke fantastiske. Det var godt, innrømmer han.

Faren gir råd

Henriksen gikk til nederlandske Alkmaar i 2012, etter flere sesonger i RBK-drakta. Han sier dette om forholdet til faren Trond i dag:

Han har alltid vært en støttespiller. Han ser alle kampene mine. Vi har hatt et nært forhold og han har gitt meg tips og råd. Jeg trives godt med hans rolle.

− Legger han opp treningsprogrammet for deg?

Det gjør han ikke så mye, men når jeg er hjemme på ferie er det ofte at vi to trener for oss selv. Det har jeg blitt bedre av.

Sterk kamp av Skjelbred

Foran over 27 000 tilskuere i oktoberkulda på Ullevaal var Norge aldri truet av Malta. Per-Mathias Høgmos menn skapte en rekke sjanser og var nærmere 3-0 enn Malta var redusering.

Kaptein Per Ciljan Skjebred spilte en meget godt kamp frem til han gikk av banen etter drøyt 50 minutters spill. I førsteomgangen briljerte til tider han og Omar Elabdellaoui på høyrekanten.

Det var en god kamp fra hele laget. Jeg synes jeg og Omar hadde et godt forhold, og det har vi hatt lenge. Det var en god kamp, sier Skjelbred til Adresseavisen.