Fotball

Kampen som viser Haugens opptur

Sist Brann møtte Jerv, var Fredrik Haugen vraket. Det er utenkelig nå.

OPPTUR: I slutten av april var Fredrik Haugen vraket da Brann møtte Jerv. Nå er han fast på laget og bedre enn på lenge. Foto: Elias Dahlen

 • Mads Bøyum

27. april 2015. Rikard Norling er trener for Brann-laget som møter Jerv i Grimstad. Tre spillere som ikke lenger er i klubben, sitter på benken: Jakob Orlov, Erdin Demir og Emil Hansson.

Også Fredrik Haugen er satt på sidelinjen.

Vraket av treneren.

— Det blir mellom meg og treneren, men det var kjipt, sa Haugen om nedturen.

 • LES ALT OM OPPRYKKSFEBEREN HER.

- Ville snu det

Han kom inn til starten av annen omgang. Brann var rystet, hjemmelaget ledet 2-0. — Jeg tenkte som vanlig når man sitter på benken, at jeg hadde lyst å komme inn for å snu det. Jeg husker det som en tøff kamp, og det blir vanskelig å møte dem igjen nå, sier Haugen i dag.

I Grimstad snudde det med Haugen og Orlov, som også kom inn. Kampen endte 2-2. Et halvt år senere er det utenkelig å vrake Haugen fra laget. Brann-maskineriet fungerer vanvittig mye bedre enn i april. Og han er en hovedårsak til at det er slik.

— Som jeg har sagt mange ganger om formen min: Det er ikke mer hokus-pokus enn at jeg trener bra og har fått en rolle som kler meg, sier Haugen.

Den rollen innebærer større ansvar i angrepsspillet og økt dyrking av hans kreative sider. Det er blitt mange viktige bidrag av det.

Blir Demidov klar? Dårlig skadenytt før Jerv-kampen

Selv peker Haugen på at den sentrale midtbanen består av flere folk under den nye treneren, når Brann spiller 4-3-3-formasjon.

— Det føler jeg har hjulpet veldig. Det gjør at vi får et overtall på midtbanen mot mange lag. Jeg synes det er mye bedre, og jeg føler vi vinner kampen på midten oftere enn før, sier han.

Haugen utdyper:

— Under Rikard, da vi spilte med to sentralt, var det store rom å dekke. Jeg tror ikke jeg har løpt så mye som jeg gjorde da, men det var ikke alltid det så sånn ut.

Trener Lars Arne Nilsen sier det ikke er automatikk i at midtbaneslagene oftere vinnes ved å fylle på med folk.

— Det kommer jo an på hvor høyt kantene står. Men for oss har det fungert, sier Nilsen.

Treneren taler

Han matchet Haugen forsiktig i begynnelsen, men er nå strålende fornøyd med Branns nummer åtte.

— Fredrik har blomstret lenge. Det er ikke noen hemmelighet bak det, men han har funnet rollen sin. I perioder fungerer relasjonene på midtbanen godt nå, sier Nilsen.

En av dem Haugen spiller sammen med, er midtbaneankeret Sivert Nilsen. Nilsen er ryddegutten som nyter godt av Haugens kreativitet.

— Fredrik kan slå en pasning som åpner opp hele motstanderforsvaret. Det er sånne egenskaper vi trenger, billedlegger Nilsen.

Onsdag er Haugen, Nilsen og Kasper Skaanes de tre som utgjør Branns midtbane. Kristoffer Barmen, som har berget flere poeng for Brann fra straffemerket i høst, er ute med karantene etter gule kort.

SE BALLSPARK FRA TRENING MANDAG:

svp://101761?view=bt

Les mer om

 1. Fotball 1. div
 2. Fredrik Haugen
 3. SK Brann

Flere artikler

 1. FOTBALL
  Publisert:

  42 sekunder med Azar var nok for Brann

 2. FOTBALL
  Publisert:

  Dette irriterer Brann-treneren

 3. FOTBALL
  Publisert:

  Grepene Brann-treneren tvinges til å ta før storkampen

 4. FOTBALL
  Publisert:

  Slik fikk han Fredrik Haugen i toppslag

 5. FOTBALL
  Publisert:

  Ingen skifter sjeldnere på laget enn Brann

 6. FOTBALL
  Publisert:

  Treneren håper Huseklepp er mest skuffet over seg selv