Fotball

Nå blir han trener for MFK-talentene

Berg Hestad blir ansatt i Akerakademiet når han legger opp.

Snart er det slutt: Daniel Berg Hestad starter trolig mot Ajax torsdag, men snart er den unike karrieren ubønnhørlig over.
 • Trond Hustad
  Rbnett

MOLDE/AMSTERDAM (Rbnett): Daniel Berg Hestad har lenge sagt at han ikke blir med i eliteserien neste sesong. Nå bekrefter både han selv og Ole Gunnar Solskjær at avgjørelsen er endelig.

– Slik det ser ut nå kan 25. februar bli den siste dagen min på jobb som MFK-spiller, sier Molde-kapteinen til Rbnett.

Les også

Se her, Ole Einar: Ti grunner til at du må fortsette

Han er med som viktig brikke i troppen til torsdagens siste kamp i gruppespillet borte mot Ajax. Molde er allerede klar for 16-delsfinalen som spilles 18. og 25. februar.

– Jeg blir med så lenge vi spiller europacup og er veldig motivert for å gjøre det som skal til for å være kampklar 18. februar. Jeg har trent mye i jula i over 20 år, så det skal gå fint, sier han.

Mange har bedt veteranen ta en sesong til. Mange av lagkameratene har også prøvd å overtale ham, men til ingen nytte.

– Jeg har tenkt lenge på dette, og som sagt tidligere synes jeg dette er god timing. Jeg har spilt mye og bidratt i det siste, og har hatt en opptur i høst. Men jeg føler meg ikke like bra som før, kjenner at kroppen skranter litt. Nå kan jeg gi meg på topp og være en god mosjonist framover. Jeg har sett mange fotballspillere som har slitt veldig med beina etter en lang fotballkarriere. Det har ikke jeg lyst til å oppleve.

Les også

 1. Derfor vraket supertalentet Aalesund, Viking og Brann

 2. Ifølge denne listen er Molde bedre enn Liverpool og Tottenham

40-åringen sier han ikke har opplevd press fra klubben om å fortsette.

– Jeg ga beskjed for en god stund siden og ingen har bedt meg om å endre mening. Jeg har vært så tydelig ganske lenge at de fleste har skjønt at det er slutt. Min tid er over nå, sier han.

Dermed stopper han på 473 kamper i eliteserien, 22 år etter debuten. Neste år blir drakt nummer 6 ledig, mens Berg Hestad trolig blir ansatt i Akerakademiet

– Jeg blir i MFK, men kabalen er ikke helt ferdig ennå. Mest sannsynlig skal jeg ikke bidra rundt A-laget, og det er helt greit for meg. Jeg synes det er like spennende å jobbe med yngre spillere. Det er en stor utfordring å være rundt 2. divisjonslaget eller 16-årslaget, sier kapteinen, som skal ta trener A-kurset i juni.

Ole Gunnar Solskjær slår fast at Daniel Berg Hestad må erstattes.

– Daniel blir ikke med i Tippeligaen neste år, og da må vi inn med en ny leder. Vi trenger en forsterkning med rutine, en vinnertype som kan ta for seg i duellene. Det ansvaret kan vi ikke legge på de unge guttene på midtbanen, sier Solskjær til Rbnett.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt28178354233159
2Molde28175665362956
3Viking2815675546951
4Lillestrøm2813694437745
5Rosenborg28128853391444
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Eliteserien
 2. Daniel Berg Hestad
 3. Molde FK