Fotball

TIL-keeper ble pappa: - En fantastisk opplevelse

Torsdag kveld ble Gudmund Taksdal Kongshavn far for første gang. Lørdag tas vurderingen på om han er med i troppen mot Lillestrøm-kampen søndag.

Her står en trøtt Gudmund Taksdal Kongshavn sammen med keepertrener Inge Takøy (til venstre) og manuellterapeut Andre Fagerborg (til høyre) utenfor Alfheim fredag ettermiddag etter en søvnløs natt som nybakt pappa.
  • Rune Robertsen
    iTromsø

Kongshavn og samboeren Ida Fagerhaug Broks ble torsdag kveld foreldre til lille Leonard.

– Det har vært helt magisk. Fødselen gikk strålende og jeg er fantastisk imponert over Ida, En vidunderlig opplevelse som er jeg glad for at jeg fikk være med på, sier Kongshavn til iTromsø.

– Å bli pappa er ufattelig stort, ingen tvil om det, sier TIL-keeperen til iTromsø stående utenfor Alfheim fredag ettermiddag.

GUDMUNDS GULL: Leonard Broks Kongshavn.
Les også

Jubel i Fløya-land etter cuptrekningen: - Nesten så vi skulle hatt skjenkebevilling

Testes lørdag

Kongshavn brukte deler av fredagen til å få en skinne på den høyre hånden som han for to uker siden fikk konstatert brudd i.

Lørdag kommer Kongshavn til å testes for å se om han kan spille fotball, og dermed være aktuell til kampen mot Lillestrøm.

– Vi får ta det i morgen. Jeg er nødt til å komme meg avgårde tilbake til sykehuset, sier Kongshavn som ikke hadde «sovet ett minutt» siden fødselen.

Hovedtrener Bård Flovik håper å så snart som mulig få Kongshavn tilbake igjen.

– Gudmund har fått beskjeden om at han ikke lenger trenger å ha på gipsen. Han får tilpasset en skinne, og vi skal på treningen lørdag finne ut om han er aktuell. Hvis skinnen føles trygg og stabil så kan han stå i mål på det, sier Flovik til iTromsø.

– Aller helst burde han hatt noen treninger bak seg med den skinna før han er kampaktuell, erkjenner Flovik til iTromsø.

Les også

Espejord mister minst 17 seriekamper: - Har sagt at jeg skal komme tilbake og bli toppscorer

Karlstrøm starter

Alternativet er Erlend Jacobsen som var med i troppen i tillegg til førstekeeper Jacob Karlstrøm i cupkampen onsdag. Førstnevnte måtte inn i troppen da Otto Fredrikson brakk hånda. Et slag i ansiktet for TIL som fra før hadde Kongshavn og Filip Loncaric skadet.

– Jacob starter kampen søndag uansett. Dette handler om hvem som skal være med sammen med han, sier Flovik.

Eliteserien

SVUTMP
1Lillestrøm97201951423
2Viking106311981121
3Molde9612179819
4Strømsgodset94231313014
5Aalesund94231011-114
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Tromsø IL
  2. Eliteserien
  3. Gudmund Taksdal Kongshavn