Fotball

Bekrefter brudd i armen: Messi går glipp av gigantoppgjør

Barcelona må klare seg uten sin store stjerne mot Real Madrid.

Her ligger en skadet Lionel Messi. Foto: ALBERT GEA / X01398

  • Marius Dahl

Barcelona – Sevilla 4–2

Barcelona går inn i en uke der de skal møte Inter i Champions League og Real Madrid i serien. Det gjør de uten lagets store stjerne, Lionel Messi. Han har pådratt seg et brudd i armen, mer presist i radialbeinet i underarmen.

Det bekrefter Barcelona selv lørdag kveld.

Nesten 16 minutter var spilt av lørdagens kamp mot Sevilla og en svært toneangivende Lionel Messi hadde allerede markert seg med scoring og assist. Først assisterte han Phillipe Coutinhos 1–0-mål, så tok han en Messi-spesial: Mottok en stikker fra Luis Suárez, kjørte karusell med Sergi Gomez, dro seg innover i banen og avsluttet flott i lengste hjørne.

Real Madrid hadde snublet, Atletico hadde snublet og Barcelona tok over tabelltopp.

Så kom nedturen for kanskje verdens beste fotballspiller og Barcelona.

  • Fikk du med deg denne? Skulle lede Spania til VM-gull. Nå kan han få sparken for andre gang på fire måneder.

Messi kolliderte med Guilherme Arana og landet på armen han skulle ta seg imot med. Så ble midtbaneeleganten liggende nede i flere minutter, før han måtte av banen og bandasjeres.

Første siden 2007

– Nå kan selvfølgelig ikke jeg si hva testene sier, om han har brukket noe eller forstuet noe eller hva som har skjedd. Men det er klart at når El Clásico er åtte dager unna, så spøker det litt når han viser den smerten at åpenbart hadde. De tok ingen sjanser lot ham ikke forsøke noe, bare bandasjerte ham og sendte ham ut, sier Viasat-fotballekspert Petter Veland.

– Jeg krysser fingrene for at det ikke er noe alvorlig. De beste spillerne i verden vil vi aldri at skal være skadet, legger han til.

Nå hevder den spanske journalisten Guillem Balague at Messi mister kampene.

– Messi mister Inter-kampen og El Clásico. Kanskje flere kamper også, men i hvert fall dem, skriver han på sin Twitter-konto.

Seks minutter senere måtte midtbanespilleren byttes ut – åtte dager før laget møter Real Madrid på hjemmebane. Og få dager før Inter kommer til Camp Nou i Champions League.

– Det vil i så fall være første El Clásico siden lille julaften 2007, at hverken han eller Cristiano Ronaldo spiller. Det er to attraksjoner fattigere og kanskje blir det en smak på tilværelsen uten dem, sier Veland.

Fikk seg en trøkk

– Men den enes død, den andres brød. Det kommer inn to fantastiske spillere og det ville vært rart om den kampen ikke får den oppmerksomheten den fortjener, sier han.

TV-bildene tyder på at albuen fikk seg en skikkelig trøkk. Messi fikk armen bandasjert i et forsøk på å gjøre ham spilleklar igjen, men Barcelonas medisinske apparat anbefalte at han ikke entret banen igjen, skriver AS.

Ifølge avisen ble superstjernen fraktet til sykehus etter hendelsen.

Etter at Coutinho og Messi hadde gitt Barcelona 2–0, fortsatte scoringsshowet uten Messi på banen. Luis Suárez økte til 3–0 på straffe etter 63 minutter, før Pablo Sarabia reduserte for gjestene ti minutter før slutt. I det 88. minutt så Ivan Rakitic ut til å fastsette sluttresultatet til 4–1, men helt på tampen reduserte Luis Muriel. Kampen endte 4–2 til Spanias nye serieledere.

Les mer om

  1. Lionel Messi
  2. FC Barcelona
  3. Real Madrid CF