Fotball

Supporterlederen om den omkomne Leicester-eieren: – Har aldri hørt noen si et negativt ord om ham

Lederen for de skandinaviske Leicester-supportere reiser til England i dag for å vise sin medfølelse.

POPULÆR EIER: Vichai Srivaddhanaprabha omkom i en helikopterulykke, 61 år gammel. Her feirer han Leicesters overraskende Premier League-triumf våren 2016. Foto: NTB scanpix

  • Øystein Jorem
    Øystein Jorem
    Journalist Adresseavisen

Lørdag kveld kom de første meldingene om at et helikopter hadde styrtet utenfor hjemmebanen til Leicester, King Power Stadium, kort tid etter kampen mot West Ham.

Søndag kveld kom bekreftelsen på at den populære eieren av klubben, Vichai Srivaddhanaprabha, omkom i ulykken sammen med fire andre.

Les også

Leicesters eier bekreftet omkommet – nå hylles han av spillerne

Lederen av den skandinaviske delen av Leicesters supporterklubb, Per Arne Hansen, er mandag formiddag på Gardermoen for å reise til byen som ligger to timer nord for London. Planen var å se ligacupkampen mot Southampton, men etter dødskrasjen er kampen avlyst. Nå reiser han over for å vise medfølelse for en klubb i sorg.

– Det er forferdelig trist. Vi fikk beskjed på natten etter kampen på lørdag at det hadde skjedd noe, så vi fulgte med. Han har vært en fantastisk fyr for klubben vår, så akkurat nå er det blytungt, sier Hansen til Adresseavisen.

Ingar Kjosvold, Per Arne Hansen og Karl Arne Lia er på vei til England. Foto: PRIVAT

Les også

Helikopterpiloten hylles etter dødskrasjen: - Kunne blitt mye verre

– Redningsmann

Den thailandske milliardæren overtok klubben i 2010, og var svært godt likt av både fans og spillere.

– Han var en redningsmann for klubben. De var så godt som konkurs da han kom inn. Han kom inn med penger, og det var det som trengtes. Han har snudd opp ned på det meste, sier Hansen.

Høydepunktet kom uten tvil i 2016, sjokkåret da klubben tok seg helt til topps i Premier League, og fikk dermed en sesong i Champions League. Etter å ha vunnet gruppen, klarte de å ta seg til kvartfinalen, hvor de til slutt tapte for Atlético Madrid.

Og på toppen av klubben i storhetsperioden satt noe så sjeldent som en populær milliarder som eier.

– Jeg har ikke hørt et negativt ord om eierne, og det er sjelden. Han var veldig raus. Om det er spesielle ting som feires deler de ofte ut gaver, eller at de spanderer en øl eller brus på supporterne som kom på kamp. Eierne var på nesten alle kampene og på noen treninger. De var som en del av gruppen, en del av en stor familie som de styrte. Derfor er det veldig tungt, sier Hansen.

Les også

Helikopterstyrten: Leicester-eieren sto bak fotballmirakelet ingen trodde var mulig

Sønnen Aiyawatt Srivaddhanaprabha, og kona Aimon Srivaddhanaprabha besøkte minnestedet utenfor stadion mandag. Foto: NTB scanpix

Sønnen Aiyawatt Srivaddhanaprabha er viseformann og daglig leder i klubben. Foto: NTB scanpix

Håper sønnen tar over

Da Leicester spilte mot Cardiff forrige helg, spanderte eieren skjerf og niste på supporterne som tok turen.

Nå håper han at familien ønsker å forbli eiere av klubben. Sønnen Aiyawatt Srivaddhanaprabha er i dag viseformann og daglig leder i klubben, men var ikke på kampen i helgen.

Premier League

SVUTMP
1Manchester City36265576294783
2Manchester United362010670422870
3Leicester City362061065442166
4Chelsea361810855332264
5Liverpool35179961412060
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Leicester City FC
  2. Premier League